Un espectacle audiovisual enceten els actes del 25è aniversari del cinema Kubrick

30/04/2019 - 15:59h

La sala vilafranquina enceta els actes el proper 10 de maig amb el músic Roger Subirana i l’artista visual Sílvia Isaach i un espectacle inèdit

El proper 26 d’agost el cinema Kubrick de Vilafranca celebra els 25 anys d’existència ininterromputs com a sala cinematogràfica, l’única al Penedès que ha mantingut una continuïtat i que com d’altres al país va passar pels seus moments més complicats però que des del 2013 amb el salt al sistema digital va representar un canvi positiu per una empresa que dirigeix Maria Olivella. I és que el Kubrick no s’ha quedat en només oferir projeccions de pel·lícules sinó que ha anat engrandint la seva programació amb sessions infantils, amb diversos cicles, directes de concerts d’òpera o ballet i darrerament oferint projeccions en versió original, una àmplia oferta que ha permès captar un públic molt ampli i divers amb una programació variada, adequada i de molta qualitat.

Acte previ

I ara, abans no arribi el 26 d’agost, quan es complirà el primer quart de segle de la sala, Olivella ha explicat en roda de premsa que pel proper divendres, 10 de maig, a les 19.30h, s’ha programat un acte previ molt potent. En concret es tracta d’un espectacle audiovisual amb Màpping i música en directe a càrrec del compositor i productor vilafranquí Roger Subirana que presentarà el seu darrer treball discogràfic titulat “Symbiphonic” i l’artista visual, Sílva Isaac (Sinoca) que s’encarregarà de realitzar, també en directe, un mapping a la sala del Kubrick, un experiència inèdita avui dia per una sala cinematogràfica.
Subirana explicava que la idea de l’espectacle passa “per fer una presentació original”.

Així, l’acte que està previst duri uns 90 minuts es dividirà en tres estadis. El primer serà una part musical on Roger Subirana farà un repàs de la seva llarga trajectòria a través dels temes més representatius dels seus treballs anteriors. Treballs que passen per música de bandes sonores, música electrònica, celta, clàssica, èpica, new age, etc… La segona part serà la presentació dels temes del Symbiphonic, el desè treball discogràfic de Subirana. I com a colofó, la tercera part oferirà el resultat de la fusió de la música de Subirana amb el màpping de Sílvia Isaach que girarà al voltant de la pel·lícula d’Stanley Kubrick “2001: una odissea de l’espai”, precisament d’una pel·lícula que ara compleix 50 anys en un homenatge al cineasta nordamericà. Isaach treballarà amb dues superfícies, la pantalla del cinema i la d’un monolit amb imatges en 3D que jugaran amb la tècnica del maping i els efectes sonors que interpretarà Subirana a l’entorn de la música de la banda sonora de la pel·lícula composta per Strauss i de la qual el compositor vilafranquí en farà un arranjament orquestral mai abans escoltat. En definitiva, una experiència molt novedosa i de sensacions. De moment els organitzadors han explicat que només es farà una única sessió tot i que no descarten programar-ne una de segona.

L’entrada per a l’espectacle tindrà un cost de 6 euros i ja es poden comprar anticipadament a la mateixa sala o bé per internet. El mateixa dia de l’espectacle també es podrà adquirir el CD de Roger Subirana per 10 euros. El plat fort de l’aniversari queda pel mes d’agost i Olivella no ha volgut avançar res del contingut tot i que l’acte passaria per una projecció i alguna sorpresa. Abans d’acabar l’any hi ha previst un tercer acte d’aniversari.

També et pot interessar

Comentaris