Serveis Mèdics cedeix un parc mòbil d’educació viària a Vilafranca

Judit Benages
29/04/2019 - 17:49h

L’Ajuntament de Vilafranca i Serveis Mèdics Penedès han signat aquesta setmana un conveni pel qual SMP cedeix un parc mòbil d’educació viària per promoure activitats formatives i d’aprenentatge per a la mobilitat segura adreçades a infants i joves.

El regidor de seguretat ciutadana, Joan Manel Montfort, i el director de SMP, Josep Panyella, han signat aquesta setmana un conveni pel qual Serveis Mèdics Penedès  cedeix un parc mòbil d’educació viària a l’Ajuntament de Vilafranca.

Montfort ha destacat que Vilafranca serà el municipi on s’estrenarà aquest parc mòbil, però que es preveu que sigui itinerant per altres pobles de la comarca. El regidor ha explicat que hi ha un interès cada cop més gran dels centres educatius per aquest tipus de formació i que el govern ha reforçat les tasques d’educació viària adaptant l’horari de l’agent que imparteix aquesta formació a l’horari escolar. Això ha fet augmentar la presència a les escoles i instituts de la ciutat amb formació adaptada a cada edat, des de P3 fins a batxillerat”.

Montfort ha recordat el conveni amb MAPFRE que portarà un parc infantil a Vilafranca aquest 2019 o l’activitat Canvi de marxa, que ofereix Mutual de Conductors adreçada a l’alumnat de secundària, cicles i batxillerat. El regidor ha explicat que des de 2015 han doblat el nombre d’alumnes als quals s’imparteix la formació viària i que enguany s’espera arribar als 3.000. Segons Montfort, feia ja dos o tres anys que estaven pensant a tirar endavant un parc fix però que aleshores des de Serveis Mèdics els van trucar per cedir aquest parc mòbil, que té l’avantatge que es pot desmuntar i tornar a muntar on es consideri convenient.

“Ens va com anell al dit perquè potencia l’ús de la bicicleta com a mitjà de transport, la mobilitat sostenible i el respecte al medi ambient”, ha destacat el regidor vilafranquí, que ha apuntat que ara el que s’està fent és parlar amb els centres educatius per mirar d’instal·lar el parc mòbil o dins l’escola o bé en algun espai proper per tal de posar en pràctica el que els alumnes han après durant la formació teòrica.

El director de Serveis Mèdics, Josep Panyella ha posat èmfasi en la voluntat de SMP de “col.laborar amb les institucions per potenciar la formació i conscienciació en la conducció de vehicles i així disminuir la sinistralitat a la comarca de l’Alt Penedès”. Panyella ha explicat que la iniciativa va sorgir arran de portar molts anys a la comarca fent la revisió dels permisos de conduir i comprovar que calia potenciar la formació viària.

El parc mòbil d’educació viària de 20,5 x 11 metres, i que es podrà cedir a altres municipis, consta de 5 bicicletes i 1tricicle dissenyats per a l’ensenyament amb seient de fàcil regulació, cascos, i armilles reflectores, 20 senyals, 2 semàfors per vianants i vehicles, un circuit compost per 8 catifes, 3 passos de vianants, una catifa amb la llegenda STOP i línia de detenció, 20 cons per a suport d’exercicis que realitzi l’educador, una rotonda central i 2 semàfors.

També et pot interessar

Comentaris