Subirats, capital del turisme

Foto: MARIA ROSA FERRÉ
26/04/2019 - 12:04h

El municipi compta amb un hub on hi ha més d’un centenar de bicicletes que els visitants poden llogar.

El municipi de Subirats és conegut al Penedès com la capital de la vinya. Les grans extensions de cultiu amb què compta el converteixen en un dels principals productors de raïm de la comarca. Des de fa anys, però, el territori és reconegut també per l’aposta que ha fet en matèria de turisme, amb projectes que l’estan convertint en un dels principals pols d’atracció penedesencs.

Una de les propostes més destacades que Subirats ha tirat endavant en aquesta matèria els darrers mesos és la construcció del hub de bicicletes Enobicing Penedès, una instal·lació ubicada al costat de l’estació de Lavern, on hi ha més d’un centenar de vehicles per llogar. Aquesta aposta lliga amb la clara vocació sostenible que ha demostrat els últims anys el municipi, amb la defensa del paisatge com un dels seus estendards.

No fa ni un any que el hub es va posar en funcionament, i fins ara ja hi va haver més de 3.000 persones que van usar el servei, que és l’únic d’aquest tipus a la comarca de titularitat municipal. “El nostre objectiu és anar ampliant l’oferta de la instal·lació, i d’aquí a un temps poder incorporar altres vehicles elèctrics, com motos o cotxes de petit format”, ha explicat l’alcalde de Subirats, Pere Pons. El batlle s’ha mostrat convençut que enguany el nombre d’usuaris del lloguer de bicis serà superior.

Per aconseguir-ho l’ajuntament esta a punt de finalitzar el procés d’adjudicació del servei de lloguer de bicicletes, i a més compta amb la complicitat de la majoria dels cellers del municipi que aporten molts dels seus visitants al projecte. “Les empreses han creat paquets turístics que els van molt bé per atraure turistes. I no només les del territori, sinó que també hi ha cellers de municipis veïns que en fan ús”, ha reconegut Pons.

Els diversos serveis que hi ha a la instal·lació (disposa de dutxes i d’WC per als llogaters de les bicicletes) faciliten que les persones que passen pel territori puguin gaudir d’una jornada d’esport sostenible, i desplaçar-se després a un restaurant o un celler si ho desitgen. El hub disposa de bicicletes convencionals, elèctriques i BTT -també n’hi ha per als més petits- que es lloguen depenent de les necessitats dels viatgers. A més, des de la regidoria de Turisme han creat diferents rutes que inclouen atractius turístics de molts tipus perquè tots els visitants puguin escollir la que més s’adapta a les seves necessitats. “Hem rebut persones d’arreu. Els que més demanen el lloguer són els estrangers”, ha explicat l’alcalde.

Reforma a l’estació i al seu entorn
La proximitat del servei amb l’estació de Renfe és un dels seus principals atractius. Els darrers mesos, a més, Adif ha remodelat l’estació, adaptant-la per fer-la més accessible per als viatgers. S’han construït andanes noves, que s’han ampliat per adaptar-les als combois més llargs i s’han apujat per facilitar l’accés als vagons. També s’han construït dos assessors per creuar les vies amb més seguretat, i s’ha habilitat un aparcament de 70 places que fa molt més còmode l’estacionament per als usuaris del servei. Tot i que les obres encara estan en marxa, està previst que les pròximes setmanes es donin per acabades. En total, s’ha invertit més d’1,3 milions d’euros en la reforma.

Per als pròxims mesos hi ha prevista la construcció d’altres elements que milloraran el servei d’aquesta zona. La més important és la rotonda que es farà a l’encreuament de la carretera de Sant Pau d’Ordal amb la de Sant Cugat Sesgarrigues, que evitarà el gir de 360o que han de fer els vehicles que venen de la carretera de Sant Sadurní per accedir a l’estació. Actualment també s’està habilitant l’aparcament de caravanes que hi haurà al costat del servei de lloguer de bicicletes, amb capacitat de fins a 3 vehicles. Tot per aconseguir que Subirats tingui doble capitalitat, l’agrícola i la turística.

També et pot interessar

Comentaris