“Aquest diumenge ho donarem tot per continuar a Segona”

25/04/2019 - 18:21h

L’Eloi Miralles és el capità del Serra SE Casal. Té 23 anys. Ha estudiat Biologia i té un màster en Citogenètica i Biologia de la Reproducció. Per l’Eloi el bàsquet és passió i sempre ha estat casalista. Ens diu que el seu ídol en bàsquet és Dennis Rodman -el rei de la defensa i els rebots.


Què vol dir ser capità del sènior del Casal?
Un orgull! La figura del capità és escollida pels propis jugadors de l’equip i, per tant, suposa un orgull enorme que els teus companys confiïn en tu. És una cosa que em fa feliç. Aquest vot de confiança suposa una responsabilitat. Sempre has de ser el primer en animar els companys i mai et pots permetre enfonsar-te quan les coses van malament… No sempre és fácil… En el bàsquet hi intervenen moltes emocions a un ritme trepidant. En definitiva, suposa tot un repte que vaig acceptar sense pensar-m’ho dues vegades.

Des de quan jugues a bàsquet?
Vaig començar als 10 anys a la pista del CASAL, amb aquells murs de formigó que delimitaven la pista, les grades de fusta pintades de verd i quan el Mateu encara portava l’escola.Sempre al CASAL. Ni de lluny m’imaginava tot el que viuria i aprendria practicant aquest esport.

Altres esports?
El meu pare jugava a hoquei i sempre m’ha agradat molt. I també m’agradaria provar l’escalada.

Un desig de futur per la SE Casal?
M’agradaria que el Casal fos un referent a nivell educatiu. Que els jugadors, mares, pares, amics i coneguts, reconeguessin l’entitat pel que ensenya i per com ho ensenya, més enllà dels èxits i mèrits esportius. És important que hi hagi un bon nivell competitiu i s’ha de continuar treballant perquè hi sigui. Els equips estan formats per persones i no per individus.

Com veus la base casalista?
És una base potent i plena d’il·lusió. Es veu que són infants i joves que estimen el club. Només cal veure’ls quan venen als partits del sènior i animen sigui quina sigui la situació. És important tenir sempre present que aquests nens representen el futur de la secció i és on s’hi han de dipositar més esforços. S’han de sentir estimats i valorats tant per la junta, com pels jugadors del primer equip. És la nostra responsabilitat.

Un consell per a qui comença a jugar a bàsquet?
Que sigui humil, que no tingui por d’equivocar-se i que no es preocupi pel futur.

La temporada passada es va ascendir a 2a. Ara la defensem… Com acabarà la temporada?
La temporada acabarà amb el Casal a 2a Catalana. No pot ser d’una altra manera. La temporada passada va ser increïble, una de les millors que he viscut en tots els sentits. Vam fer un esforç brutal i ara no estem disposats a tirar-ho per la borda. Tot el conjunt del sènior lluitarem al màxim perquè sigui així.

Aquest diumenge a la tarda jugueu una veritable final… Què els pots dir als aficionats?
Que confiïn en nosaltres i vinguin a passar-s’ho bé. Veure com la gent crida, s’emociona, aplaudeix i gaudeix de cada jugada ens dona molta força. Amb l’afició al nostre costat tenim encara més ganes de lluitar, i si la gent ens ve a veure, no els podem decebre. Ho hem de donar tot.

També et pot interessar

Comentaris