Olesa de Bonesvalls vol fer més accessible l’avenc del Garrigal

17/04/2019 - 17:37h

Olesa de Bonesvalls s’ha posat en marxa per fer més accessible l’Avenc del Garrigal, que vol convertir en un espai d’interès turístic.

L’Ajuntament d’Olesa de Bonesvalls ha decidit tirar endavant un accès més fàccil a l’Avenc del Garrigal.  L’alcalde d’Olesa, Josep Maria Tillo, explica que el municipi compta amb els avencs i amb un petit centre d’espeleologia i que volen donar forma a tot plegat per tal d’incrementar-ne els visitants ja que anys enrere era molt conegut i tenien molta documentació però que ara ja fa un temps que “havia quedat aturat”. L’objectiu del consistori és, doncs, “reflotar” tota aquesta zona.

Per tal d’investigar què podien fer per potenciar-la, el govern va parlar amb diferents espeleòlegs, que els van comentar que a Olesa hi havia diferents avencs, molts dels quals eren de dificultat alta, però que també n’hi havia un de senzill i còmode de transitar, que és l’Avenc del Garrigal, amb 26 metres de desnivell. Per aquest motiu el govern va començar a pensar com podria fer-lo més accessible i visitable per a qualsevol persona.

Tillo apunta que amb el que estan treballant és perquè a l’avenc s’hi pugui baixar de dues formes. Una amb cordes, amb monitors especialitzats, però també s’hi farà una escala per facilitar la baixada còmoda a totes aquelles persones que no vulguin o no puguin baixar mitjançant cordes. L’alcalde considera que l’espai té molt de potencial i que el que cal és adaptar-lo bé i donar-lo a conèixer.

“Estem molt a prop de l’àrea metropolitana i del que es tracta és de treure’n profit i també buscar un altre públic objectiu que poden ser les escoles”, diu el batlle.

Pel que fa al calendari, Josep Maria Tillo assegura que al govern li agradaria tenir la reformulació feta de cara a l’any vinent ja que ara estan en una fase inicial, s’estan redactant tots els requisits tècnics i parlant amb tots els professionals especialitzats per poder tirar endavant el projecte per etapes.

Pel que fa al pressupost, l’alcalde comenta que encara no hi ha una xifra definitiva ja que els agradaria habilitar un aparcament en una pista forestal que hi ha a prop de l’avenc i també hi ha altres detalls que aniran incorporant, o no, segons les xifres que els donin els tècnics especialistes.

Comentaris