El PDeCAT de Vilafranca elabora una enquesta per saber les prioritats dels ciutadans

11/04/2019 - 17:12h

El PdeCAT de Vilafranca ha decidit posar en marxa una macroenquesta amb cent preguntes per conèixer què considera més o menys important la ciutadania.

 

El PDeCAT ha dut a terme aquesta setmana el seu primer acte de campanya per a les properes eleccions municipals i ho ha fet presentant una enquesta que ha elaborat per saber quines són les prioritats dels vilafranquins.

L’alcalde de la vila i candidat a la reelecció, Pere Regull, ha explicat que els resultats obtinguts de la macroenquesta, de 100 preguntes, serviran perquè el partit pugui saber quins serveis, actuacions o inversions són més importants per la ciutadania de Vilafranca.

Regull ha apuntat que el programa ja està “treballat i elaborat”, però que els resultats serviran per “modular” els aspectes que considerin que no s’adapten a les demandes de la població: “potser nosaltres creiem prioritari un aspecte que el 80% de la gent que respon no el considera així i, per tant, haurem de replantejar-nos aquell punt del programa”.

L’enquesta està estructurada en sis blocs diferents: serveis generals, benestar social, promoció econòmica, serveis comunitaris, manteniment de l’espai públic i inversions. Segons Pere Regull l’enquesta és ràpida de contestar (uns 10 o 15 minuts) i és anònima, cosa que també garantirà que tothom sigui el màxim sincer possible.

El candidat del PDeCat ha comentat que és possible que molta de la gent que respongui l’enquesta no sigui del partit i que això també servirà perquè la formació pugui tenir en compte l’opinió de més gent i no només els del seu entorn. Regull ha deixat clar que l’enquesta fa referència a les prioritats i que, per tant, “no es pot posar la màxima puntuació a tots els punts perquè, del que es tracta, és d’establir què és més o menys important”.

Segons el candidat, aquests tipus de processos són el futur: “no creiem en els processos de participació tradicionals, dirigits a una minoria que, després d’un procés d’adoctrinament, decideix què fer amb els diners de tots”. L’alcalde ha deixat clar que el procediment que proposen des del PDeCat “no s’ha fet mai i creiem que és el futur de la participació ciutadana, ja no només dles partits sin´ño com a forma de funcionar dels ajuntaments”

L’enquesta estarà disponible fins a l’1 de maig al web de Pere Regull i a través de les xarxes socials del PDeCAT de Vilafranca. També se’n farà difusió a través del WhatsApp i cal que les persones que accedeixin a l’enquesta amb els seus mòbils col·loquin la pantalla en horitzontal per a una millor visibilitat.

Cal destacar que en només 24 hores ja havien rebut 400 enquestes i Regull destaca la gran facilitat que posen les noves tecnologies per desgranar-ne el resultat “d’una manera ràpida, senzilla i amb tots els filtres que vulguem, per si volem saber prioritats per edat, per barri,etc. És el futur”.

També et pot interessar

Comentaris