La Jove de Tarragona substitueix els Minyons de Terrassa per Sant Fèlix

09/04/2019 - 16:30h

La Colla Jove Xiquets de Tarragona tornarà a actuar per la diada de Sant Fèlix en substitució dels Minyons de Terrassa.

Enguany la Colla Jove de Tarragona actuarà per Sant Fèlix en detriment dels Minyons de Terrassa, que enguany no es desplaçaran a Vilafranca el dia 30 d’agost. Aquesta és la decisió que han explicat els administradors en roda de premsa, alhora que han confirmat el quartet de colles que serà a Vilafranca el proper 30 d’agost: Castellers de Vilafranca, Colla Vella dels Xiquets de Valls, Colla Joves Xiquets de Valls i Colla Jove Xiquets de Tarragona.

Segons que ha explicat el quintet administrador de l’FM de Vilafranca 2019, la decisió de portar la Jove de Tarragona en comptes dels Minyons de Terrassa “no ha estat fàcil”, però ha valorat que les quatre colles que finalment seran a plaça són les que poden garantir una millor diada de Sant Fèlix. Els mateixos administradors de la festa vilafranquina han reconegut que coneixien alguns posicionaments polèmics de la Colla Jove Xiquets de Tarragona a l’hora de valorar la importància que atorguen a la diada, però també han volgut remarcar que tant la junta directiva com la tècnica de la colla tarragonina, així com els cinc administradors de la festa, són persones diferents a les de la temporada 2018 i d’altres anys.

Els administradors de Sant Fèlix 2019 també han volgut tenir un reconeixement públic i agraïment a la predisposició de la colla dels Minyons de Terrassa sobre la seva possible actuació a Vilafranca i que, finalment, no ha estat confirmada.

Antecedents de la Jove de Tarragona a Vilafranca

La Colla Jove de Tarragona ha actuat en tres ocasions per Sant Fèlix: el 1996, el 2012 i el 2014, i el millor castell que ha dut a terme ha estat el 5d9 amb folre, plantat en les dues últimes presències.

Els de Tarragona es van autoexcloure l’any passat de la diada ja que, segons van explicar els aleshores administradors, “no se sentien còmodes amb el procés de selecció i amb la dinàmica generada en els últims anys amb la colla”.

Enguany, però, el quintet organitzador els hi ha tornat a preguntar i aquest cop els liles han dit que sí. La diada comptarà, doncs, amb els Castellers de Vilafranca, la Colla Vella dels Xiquets de Valls i la Colla Joves Xiquets de Valls.

La Colla Jove de Tarragona ha participat en tres ocasions a la diada de Sant Fèlix: la primera, el 1996 en substitució de la Joves de Valls, on van carregar el 3 i 4d9f i la td8f en una diada marcada per una intensa pluja que va fer que molta gent donés per perduda la diada.

Van passar 16 anys per què la Colla Jove tornés a actuar a Vilafranca en un 30 d’agost, aquest cop al lloc dels Minyons de Terrassa. Unes caigudes durant aquell estiu van fer que la colla no pogués anar més enllà dels castells de 9 bàsics, que aquesta vegada van descarregar: 3d9f, 4d9f i 5d8 en un Sant Fèlix protagonitzat també per la pluja en l’inici de la diada.

A partir d’aquí l’any 2014 van tornar, de nou en substitució dels Minyons de Terrassa i va descarregar el 3d9f, el 5d9f, el 9d8 (amb tres enxanetes) i va carregar el pd8fm.

També et pot interessar

Comentaris