Vilafranca en Comú presenta la seva llista per a les municipals

03/04/2019 - 11:03h

Vilafranca en Comú ha presentat la seva llista per a les eleccions municipals, encapçalada per Ramon Arnabat, Montse Romagosa, Jordi Castellví, Ton Salvadó, Anna Pujadó i Dolors Villaró.

Ramon Arnabat, Montse Romagosa, Jordi Castellví, Ton Salvadó, Anna Pujadó i Dolors Villaró són els primers sis representants de la llista de Vilafranca en Comú (VeC), que es va presentar dimarts al vespre al teatre Cal Bolet. Durant l’acte es va conèixer l’ordre dels 21 llocs de la candidatura, definida pel cap de llista, Ramon Arnabat, com “un equip de gent molt diversa, com ho és la societat, persones compromeses, amb capacitat i llarga experiència en treballar pel bé comú de la vila des de diversos espais”.

Cadascun dels membres de la candidatura va presentar el seu interès per formar-ne part i alguns arguments exposats van ser: construir una vila més justa, més atenta a les persones en situació de vulnerabilitat, més feminista, participativa, ecologista i sensible al benestar dels animals.

Ramon Arnabat va manifestar que la candidatura que encapçala té la ferma voluntat de governar la vila per millorar-la, posant les persones al centre de l’acció municipal amb un seguit de mesures a curt i mitjà termini. Per al candidat de VeC “cal injectar il·lusió en el govern de Vilafranca”, i canviar la manera de fer, fomentant la participació i la transparència, partint del concepte que l’Ajuntament som totes i tots. “Volem transformar la vila i airejar l’Ajuntament comptant amb vosaltres i per a tothom”, va afirmar.

L’acte va comptar amb la participació de Mar García Puig, diputada d’En Comú Podem, i de Gerardo Pisarello, primer tinent d’Alcaldia de l’Ajuntament de Barcelona. Ambdós convidats van ressaltar la força del municipalisme per transformar les societats des de la base. Així mateix, van destacar que VeC ha format un equip preparat per formar part del municipalisme del canvi. D’altra banda, en un missatge enregistrat, l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, va expressar el seu suport i col·laboració amb VeC i va dir que esperava que Vilafranca s’afegeixi a les ciutats del canvi. Així mateix, va qualificar Ramon Arnabat com “una persona honesta, rigorosa i molt treballadora, un home bo”, per això, va dir, “és el millor alcalde que pot tenir Vilafranca”.

Un programa amb 4 eixos
Durant l’acte es van presentar els quatre eixos programàtics de VeC: “La vila pel bé comú”, que conté les polítiques de participació i transparència, igualtat, cooperació i justícia social i defensa dels béns comuns; “La vila habitable”, que inclou, entre d’altres, les polítiques d’habitatge, urbanisme, espai públic, planejament i patrimoni.

El tercer eix és “La vila cuidadora”, amb les polítiques feministes, d’atenció a les persones, infància, gent gran, educació, cultura, joves i igualtat, i per últim “La vila sostenible”, que recull les polítiques de sostenibilitat, recursos energètics, equipaments, residus, economia social i solidària i innovació.

També et pot interessar

Comentaris