Noel Viñas, cap de llista de la CUP de Vilafranca

Judit Benages
01/04/2019 - 10:29h

Després de Noel Viñas, la llista de la CUP vilafranquina l’encapçalen Maria Ramon, Txus Magallón, Laia Santís i Vanessa Rafecas.

La CUP de Vilafranca ha presentat la seva llista electoral, el seu programa i també el codi ètic que han de seguir els candidats i el programa electoral amb què la formació es vol convertir en una alternativa a l’actual govern sociovergent. La llista està encapçalada per Noel Viñas, Maria Ramon, Txus Magallón, Laia Santís i Vanessa Rafecas.

La candidatura s’ha marcat com a objectiu principal ser la punta de llança de la transformació social i posar les institucions municipals al servei de la gent, “i això passa necessàriament per un canvi de govern a l’Ajuntament i per acabar amb l’opacitat del PDeCat i el PSC. El compromís col·lectiu de la CUP és treballar des de la Unitat Popular, de baix cap a dalt i des de l’esquerra, per posar la vida i els drets socials fonamentals al centre de l’agenda política, propiciar la democràcia directa i la capacitat de decidir-ho tot”.

“Des d’ara mateix apel·lem a la resta de forces polítiques a sumar-se a la nostra aposta. Estem disposats a assumir el compromís i la responsabilitat de liderar el canvi necessari a Vilafranca”, ha assegurat Noel Viñas, cap de llista de la CUP.

La formació anticapitalista destaca el dret a l’habitatge i fer front a l’emergència social com a eixos principals de la seva acció política: “El futur de Vilafranca no el poden dissenyar ni uns pocs ni els mateixos de sempre, per això treballem des de la proximitat per bastir alternatives per una vila millor”, ha afirmat Laia Santís.

La candidatura assegura que és des dels municipis on s’ha de seguir lluitant per la millora de les condicions de vida de la gent i per generar un nou moment favorable per la plena autodeterminació dels Països Catalans.

1. Noel Viñas Serrano

30 anys. Barri de la Barceloneta – Sant Magí. Actualment militant de la CUP i soci del Casal Popular de Vilafranca, ha participat des dels 15 anys a l’Esquerra Independentista en col·lectius com l’Assemblea de Joves de Vilafranca – CAJEI. Tècnic en Promoció per la Igualtat de gènere, actualment treballa realitzant tallers per la igualtat de gènere i la prevenció de la violència de gènere a Instituts.

2. Maria Ramon Martínez

34 anys. Barri de la Barceloneta. Militant de l’Esquerra Independentista des de fa anys i sòcia del Casal Popular de Vilafranca. És graduada en Humanitats i Postgraduada en Tecnologies d’edició digital. Actualment treballa de dependenta i en l’àmbit educatiu.

3. Txus Magallón i Mora

55 anys. Barri del Centre. Militant de Constituents Per la Ruptura. Pare de família. Activista social a diferents organitzacions locals, nacionals e internacionals. Especialitzat en Drets Humans e intervenció Psicosocial. Estudis de Belles Arts i Arquitectura Tècnica, en l’actualitat cursant grau de Psicologia.

4. Laia Santís Martí

30 anys. Barri del Poble Nou. Militant de la CUP des de fa una desena d’anys, i militant de l’organització Endavant (Organització Socialista d’Alliberament Nacional).

Educadora Social, màster en feminisme i mestra de formació. Actualment treballa de mestra d’Educació Primària en una escola del Penedès. És regidora de la CUP a l’Ajuntament de Vilafranca des del 2015 i consellera al Consell Comarcal de l’Alt Penedès.

5. Vanesa Rafecas Figueras

41 anys. Veïna del barri de Sant Julià. Mare d’acollida d’un adolescent Sahrauí en pla d’estudis. Militant de la CUP, sòcia del Casal popular i activista en diferents associacions de cooperació amb el poble sarahui. Tècnica Administrativa i CFSP en logística i compres, actualment al atur.

6. Oriol Perelló

7. Francesc Oliva

8. Maria Ferrerons

9. Laura Ledesma

10. Jose Barberà

11. Jaume Ramon

12. Rosa Isart

13. Meritxell Tardà

14. Tere Cano

15. Jonatan Carbó

16. Marc Álvarez

17. Marina Vizcaya

18. Anna Benach

19. Daniel Esplugas

20. Clara Cols

21. Marcel Martínez

SUPLENTS

1. Fèlix Casanellas

2. David Sánchez

3. Marta Raventós

4. Andrea Gómez

5. Robert Ferrando

6. Miquel Cartró

7. Jana Juvert

8. Laia Gallart

9. Marc Martín

10. Xavi Navarro

També et pot interessar

Comentaris