Vilafranca tapa el llaç groc i substitueix la bandera de suport als presos polítics

Judit Benages
28/03/2019 - 19:49h

Vilafranca va tapar dimecres el llaç groc de la façana de l’ajuntament, va retirar la pancarta per llibertat dels presos polítics i va substituir-la per una en defensa de la llibertat d’expressió.

L’Ajuntament de Vilafranca va complir dimecres a la tarda una ordre de la junta electoral i va tapar  el llaç groc de la façana de l’ajuntament, va retirar la pancarta per llibertat dels presos polítics i va substituir-la per una en defensa de la llibertat d’expressió que també presideix altres edificis institucionals, com el Palau de la Generalitat o les seus de les conselleries.

El motiu pel qual s’ha retirat el llaç i la pancarta és per un requeriment que ha rebut l’alcalde, Pere Regull, de la junta electoral perquè retiri els símbols de l’edifici de la Casa de la Vila arran d’unes denúncies interposades per PP i Ciutadans.

I és que el PP de Vilafranca ja va anunciar dilluns que havia denunciat a la junta electoral el govern vilafranquí pel llaç groc i la pancarta.

PUBLICITAT


Des del PP, però, no només volen que la retirada de llaços i pancartes pels presos polítics duri durant tot el procés de campanya electoral, sinó que vol que sigui una mesura definitiva i, per tant, el que han anunciat també és que a mitjan maig presentaran un contenciós administratiu contra el govern ja que serà aleshores quan hauran passat els tres mesos que legalment han de deixar transcórrer després de la sol·licitud efectuada per escrit a l’alcalde.“Un cop hagin passat tres mesos s’hauria d’entendre que l’alcalde ha desestimat la nostra demanda i, per tant, ja podem iniciar el contenciós”, va dir el regidor, que va reconegut que aquest podria tardar uns dos anys a resoldre’s.

Segons els populars, el que pretenen és que des de l’Ajuntament es doni una imatge de neutralitat.
Els populars també reclamen que es col·loqui el retrat del rei al saló de plens, que es posin banderes espanyoles a la resta d’edificis municipals i que es retiri l’estelada de l’edifici de l’Ateneu.

El grup municipal del PP acompanyarà aquesta demanda amb una recollida de signatures “simbòlica” que iniciaran aquest dissabte perquè aquells ciutadans o ciutadanes que ho desitgin s’hi puguin adherir.
Per la seva banda, Ciutadans va presentar una triple denúncia en què demanaven als ajuntaments de VIlafranca, Vilanova i Canyelles a retirar els llaços grocs per procedir “de manera immediata al compliment del principi de neutralitat durant el període electoral”. També exigia deixar d’exhibir “continguts propagandístics en béns de domini públic que no emparen tal finalitat” i a “abstenir-se de permetre exhibir-los novament”.

També et pot interessar

Comentaris