Sopa de carxofa amb curri

Sopa de curri amb carxofa
28/03/2019 - 12:17h

4 carxofes
1 patata grossa de bullir
1 tomàquet
2 pastanagues
1 ceba
2 grans d’all
1,5 l de brou d’aviram
1 cullerada de curri en pols
1 llimona
Julivert, sal, pebre negre
oli d’oliva verge extra

 

Peleu les pastanagues, la ceba i l’all i talleu-ho tot a daus. Poseu-ho a l’olla amb un parell de cullerades d’oli i feu-ho coure uns minuts. Empolseu-ho de curri i continueu la cocció 2 min. Peleu la patata i el tomàquet i feu-los a daus. Incorporeu-los a l’olla i salpebreu-ho amb moderació.

Aboqueu-hi el brou i deixeu-ho coure 20 min, mig tapat. Prepareu les carxofes deixant el cor pelat i preparat, posat en aigua amb el suc de la llimona per evitar que s’ennegreixi. Quan la cocció de la sopa estigui quasi enllestida, escorreu els cors de carxofa i talleu-los a làmines de mig centímetre de gruix i afegiu-los a l’olla.

Feu-ho coure 10 min. Si voleu fer una crema, passeu la batedora per la sopa abans de coure la carxofa. Abans de servir-ho, rectifiqueu de sal i pebre, afegiu-hi un parell de cullerades d’oli i empolseu-hi una mica de julivert cisellat.

Comentaris