Recta final de les obres d’urbanització del carrer Papiol i l’avinguda de Barcelona

26/03/2019 - 16:00h

El pressupost s’eleva a 1.850.000 euros en un àmbit d’actuació sobre 19.000 metres quadrats

L’alcalde de Vilafranca, Pere Regull, acompanyat pel 1r tinent d’alcalde i coordinador de l’Àrea d’Acció Territorial i Serveis Urbans, Francisco Romero i del regidor de Territori, Serveis Urbans i Medi Ambient, Josep M. Martí, va visitar les obres de la nova urbanització del carrer Papiol i l’avinguda de Barcelona, a l’alçada de l’antic Pont del Carril i de la llosa de la via. L’obra representa una de les dues grans inversions prevista per l’equip de Govern de l’Ajuntament de Vilafranca en aquesta legislatura que tot just s’esgota i s’eleva a un pressupost d’1.850.000 euros en un àmbit d’actuació sobre 19.000 metres quadrats dels quals 4.500 seran destinats a un gran prat de gespa -seguint la línia del passeig Rafel Soler- 400 metres quadrats es destinaran a un gran parc per a jocs infantils i pel que fa a la jardineria en total s’hi hauran plantat 105 arbres nous amb 7.500 espècies diferents. “Hem prioritzat canviar la taca grisa de la llosa per una taca verda que travessa tot Vilafranca”, va afirmar Regull tot que emfatitzar en el fet que l’obra no ha representat cap endeutament per un Ajuntament que està actualment al 32% quan la llei permet fins a un 75% d’endeutament.

Pel que fa a les obres en si la gran part ja està feta i segons l’alcalde en quinze dies tota estarà llest. Acabada tota l’asfaltament i la senyalització viària aquests dies s’està instal·lant tot el mobiliari urbà amb bancs i aparcabicicletes i finalitzant totes les tasques d’enjardinament amb la plantació de diferents arbres i la sembra del prat de gespa. Aquesta obra suposa un canvi espectacular pel que fa a l’entrada de Vilafranca per la banda nord i tot l’entorn del carrer Papiol i la plaça Torras i Bages. En aquest sentit l’alcalde va apel·lar a la paciència dels veïns perquè el més greu ja ha passat i ara només falten petits serrells.

Un dels canvis significatius pel que fa a la circulació serà el canvi de prioritat a la cruïlla entre l’avinguda de Barcelona i el carrer del Cid. Aquests dies s’estan últimant els indicadors que faran que a partir d’ara tornin a tenir prioritat els vehicles cotxe que provenen de Barcelona i, en canvi, els que venen del centre de Vilafranca tindran un estop per fer el gir cap el carrer del Cid. Val a dir també que un pas de vianants ja farà disminuir la velocitat dels cotxes que venen de Barcelona.

També et pot interessar

Comentaris