ERC i Som Poble aniran en coalició a les eleccions municipals del Vendrell

26/03/2019 - 12:22h

El 5 d’abril faran públic el nom de la candidatura d’esquerres i el cap de llista.

 

Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) i Som Poble han anunciat que han arribat a un acord per presentar-se en coalició a les properes eleccions municipals del 26 de maig a la vila del Vendrell.

Els dos partits consideren que aquest és un acord “altament esperat per la ciutadania, la qual ha manifestat que volia unitat entre les forces del dret a decidir”. Per aquest motiu, ERC i Som Poble afirmen que han estat treballant intensament, durant els darrers mesos, per poder confeccionar una “veritable candidatura unitària d’esquerres que treballi per les polítiques socials i la regeneració democràtica”.

En un context on cada vegada apareixen més llistes electorals, pels integrants d’aquesta nova candidatura unitària resulta “un fet nou i extraordinari, no només al Vendrell sinó també a la comarca, ja que agruparà partits i organitzacions que sovint s’havien presentat en solitari”. Aquest nou espai de transformació social estarà format principalment per les assemblees locals d’ERC, la CUP i EUiA. També es poden trobar persones que provenen del Procés Constituent, organització impulsada per Teresa Forcades i Arcadi Oliveres, així com moltes persones del municipi que no formen part de cap organització ni partit polític.

Aquesta nova candidatura remarca que “vol obrir les portes de l’Ajuntament a la ciutadana, fent-la partícip de totes les grans decisions, i treballarà per crear un projecte de futur que tingui un veritable retorn als vilatans i a les vilatanes”.

Durant les diferents intervencions en l’acte de presentació celebrat a la plaça Vella del Vendrell, Rubén Suan, actual regidor de Som Poble i membre de la CUP del Vendrell, va destacar aquest dilluns al vespre que aquesta és “una candidatura històrica i que és l’única que té opcions reals de guanyar les properes eleccions municipals, en front dels govern dels darrers 40 anys, encapçalats pel PSC i CiU (que enguany es presentarà com Junts pel Vendrell) i que sempre han governat amb amb PP, Cs i PxC com a socis”. A més a més, Suan també va reivindicar que són els únics que poden frenar la pujada de l’extrema dreta a l’Ajuntament del Vendrell, “ent un mur de contenció contra la pujada d’aquest ‘tripartit’ d’extrema dreta”.

Amb les dades de les eleccions municipals de 2015, Som Poble i ERC remarquen que haurien estat la força més votada d’haver-se presentat conjuntament. A més a més, afegeixen que no només haurien sumat un regidor més, sinó que aquest l’hauria perdut Ciutadans (Cs).

Per la seva banda, Alfredo Valdivielso, també regidor municipal de Som Poble i membre d’EUiA del Vendrell, ha volgut reivindicar aquest procés de confluència de forces d’esquerres del municipi fet que sempre ha format part de l’ADN de Som Poble.

Eva Mata, actual regidora d’ERC al consistori municipal, ha recordat que l’Ajuntament del Vendrell que sortirà de les properes eleccions municipals estarà altament fragmentat i que, per tant, “era imprescindible poder conformar coalicions fortes per governar i poder canviar les polítiques”. Així mateix, Mata ha posat en valor que aquest acord es basa en el fet de compartir l’anàlisi de la situació actual del municipi i en una àmplia coincidència programàtica entre les dues forces polítiques, forjada en el treball conjunt dins el consistori i al carrer.

El cap comarcal d’ERC al Baix Penedès, Lluís Navarrete, ha assegurat de la seva banda que entén que aquest és un acord guanyador que pot obrir una nova etapa a la comarca del Baix Penedès, que permeti superar i canviar les polítiques dels darrers anys.

Des d’aquest nou espai unitari d’esquerres també han anunciat que treballaran activament per ampliar-lo i, per tant, deixen la porta oberta a la incorporació d’altres organitzacions i persones.

Presentació, el 5 d’abril

Per finalitzar l’acte d’aquest dilluns al vespre, ERC i Som Poble del Vendrell van emplaçat a la ciutadania a l’acte de presentació de la candidatura que realitzaran a la plaça de les Garrofes, el proper divendres 5 d’abril, a  les 20h. Aleshores es coneixerà, per exemple, tant el nom de la candidatura i, sobretot, qui serà el cap de llista.

També et pot interessar

Comentaris