El CCAP rep el segell Infoparticipa per la seva transparència

20/03/2019 - 18:17h

Amb una puntuació d’un 86% d’indicadors positius, el Consell Comarcal de l’Alt Penedès és un dels dels 4 consells comarcals que han rebut el Segell Inforparticipa a la Transparència i la Qualitat de la Informació.

 

El Laboratori de Periodisme i Comunicació per a la Ciutadania Plural de la Universitat Autònoma de Barcelona va lliurar el dimecres 13 de març els guardons InfoParticipa 2018 als 98 ajuntaments, els 4 consells comarcals i les 3 diputacions que compleixen amb els indicadors de transparència i qualitat de la informació definits pel Laboratori.

Aquests guardons s’atorguen avaluant la informació que es publica als webs de les administracions públiques; en concret, s’analitza si la informació publicada facilita que qualsevol ciutadà o ciutadana pugui saber quins són els representats polítics del municipi, com es gestionen els recursos col·lectius i quines formes de participació posen al seu abast, i més enllà d’això, es valora que la informació sigui accessible. Els resultats es publiquen, georeferenciats, al Mapa Infoparticipa.

L’acte de lliurament dels guardons es va celebrar a la sala d’actes de la Universitat Autònoma de Barcelona, a Bellaterra, i va comptar amb la presència dels màxims representants dels ens organitzadors: Margarita Arboix, rectora de la UAB; Amparo Moreno, directora del Laboratori de Periodisme i Comunicació per a la Ciutadania de la UAB; Jaume Viñeta, coordinador Focus grup sobre transparència i qualitat de la informació de les administracions públiques, i Jordi Foz, secretari de Transparència i Govern Obert de la Generalitat.

En el transcurs de l’acte, la consellera de Transparència del Consell Comarcal de l’Alt Penedès, Filo Martínez, va rebre el Segell InfoParticipa 2018 de mans de la rectora de la UAB.

Per atorgar el Segell es tenen en compte aspectes qualitatius, com ara que la informació estigui organitzada i presentada de manera clara, intel·ligible, completa i actualitzada, per possibilitar consultes àgils i ràpides per part de la ciutadania. Cada any augmenta el nivell d’exigència qualitativa, d’actualització i d’ubicació, per aquest motiu el Consell Comarcal farà pública properament la seva nova web corporativa que permetrà, entre d’altres millores, organitzar els continguts d’una manera més senzilla per a les persones usuàries.

També et pot interessar

Comentaris