Denunciat un cas d’abusos sexuals a Sant Jaume dels Domenys

18/03/2019 - 13:25h

El cas l’hauria protagonitzat fa mig segle un antic mossèn ja difunt.

Els fets que relata la dona suposament víctima d’aquest cas a ‘El Periódico’, tot i que desitja mantenir l’anonimat, van passar a la dècada dels anys 60 a l’església de Sant Jaume, on la dona estiuejava essent una nena. Ara té 66 anys i el fet que denuncia va passar quan en tenia 8. Feia més de mig segle que no tornava a Sant Jaume i ara ho ha fet puntualment amb aquell mitjà de comunicació barceloní.

D’acord amb el que ha explicat la dona a, mossèn Joaquim M.Gallinat organitzava activitats per als nens i nenes que hi havia al poble, com excursions, jocs, tòmboles i obres de teatre, i en una ocasió va fer entrar aquesta víctima al despatx i, segons denuncia la dona avui casada i amb fills que no saben la seva història, es va obrir els botons de la sotana, va treure’s el penis i va proposar a la nena de jugar-hi. Segons informa també ‘El Periódico’, l’episodi va ocasionar “tant de fàstic” a la nena que se’n va anar corrent a casa, va escupir el xiclet que duia i es va rentar la boca. I va decidir no dir mai res a ningú perquè és el que li havia demanat mossèn Gallinat.

Actualment, la víctima ha decidit fer públic el cas i denunciar-lo als Mossos d’Esquadra, tot i que el suposat abusador ja és mort, perquè darrerament han anat sortint casos de pederàstia en el món de l’Església. Aquest seria el quart de l’Arquebisbat de Tarragona.

Mossèn Gallinat va deixar la parròquia de Sant Jaume dels Domenys abans de la dècada dels 70, per la qual cosa la majoria de veïns del poble no el recorden. Se’n va anar a l’Argentera (Baix Camp), on el religiós tindria fama de tocar els infants, segons relata el calafellenc Josep Mèlich al seu llibre “L’Argentera…quan anàvem amb avarques”.

També et pot interessar

Comentaris