Quim Torra es compromet amb el desplegament de la vegueria Penedès

14/03/2019 - 21:04h

El president de la Generalitat ha visitat el Vendrell per la primera assemblea municipalista de la vegueria.
Quim Torra ha expressat aquest dijous al migdia al Vendrell el “compromís” del Govern amb el desplegament de la vegueria del Penedès, perquè, segons va dir, “hi guanya Catalunya”. El cap de l’executiu català ha presidit l’assemblea municipalista del Penedès, el primer acte de la vegueria penedesenca que formalment va aplegar la setantena d’alcaldes de l’Alt i el Baix Penedès, el Garraf i l’Anoia que la integren, a més dels respectius consells comarcals i la Plataforma Provegueria Penedès.

Recordem que, arran d’una llarga reivindicació ciutadana i política al territori, el Parlament de Catalunya va acabar aprovant el febrer de l’any 2017 la creació de la vegueria del Penedès. Prèviament, el país havia estat distribuït en un total de 7 vegueries. Pràcticament un any i mig més tard, el juliol del 2018 el Govern de la Generalitat va nomenar el vilafranquí Pere Regull com a delegat de la Generalitat a la zona.

Construir el país “des de baix”
En el seu parlament durant l’acte institucional que ha tingut lloc a la Vil·la Casals del barri marítim de Sant Salvador, Quim Torra ha destacar que “la república per la qual treballo és un país equilibrat, sostenible i amb oportunitats arreu del territori”. “Sempre que hem fet al país reivindicacions que han sortit de manera lliure de la ciutadania, des de baix, han pogut tirar endavant quan han trobat complicitat de les institucions”, ha dit també el president de la Generalitat, que ha remarcat que “aquesta vegueria que tothom dibuixava o somniava la vau haver de lluitar des de baix i defensar davant les administracions”.

En aquest sentit, Quim Torra ha agraït la feina feta en aquest sentit pels alcaldes de les quatre comarques del Penedès històric i per la Plataforma Provegueria Penedès. “Reivindiqueu i defenseu sempre la vostra terra i feu-ho arreu, feu-ho pel Penedès i per la nació sencera”, ha conclòs el president català.

A banda del president de la Generalitat, durant l’acte hi van intervenir l’alcalde de Vilafranca del Penedès i delegat territorial del Govern de la Generalitat al Penedès, Pere Regull; la presidenta del Consell Comarcal del Baix Penedès, Eva Serramià; i el president de la Plataforma Pro Vegueria Penedès, Fèlix Simon, entre d’altres autoritats.

També et pot interessar

Comentaris