El sadurninenc Santi Vidal podrà tornar a exercir com a jutge

12/03/2019 - 19:02h

Va ser apartat de la carrera juicial el 2015, per participar en la redacció de la constitució catalana.

El sadurninenc Santiago Vidal, podrà tornar a fer de jutge. El Tribunal Suprem ha donat aquest dimarts la raó al recurs contenciós administratiu presentat pel col·lectiu Drets (que es dedica a denunciar la vulneració de drets fonamentals), contra la negativa del Consell General del Poder Judicial (CGPJ) a readmetre Vidal a la carrera judicial.

La sentència favorable a la petició de Drets l’ha emès la sala tercera del Suprem, i és la resposta al recurs que Drets va presentar fa un any, després que el CGPJ es negués a readmetre Santi Vidal una vegada complerts els tres anys de sanció que se li van imposar per haver participat en la redacció de l’anomenada ‘constitució catalana’.

Segons ha informat Drets, la resolució del Tribunal Suprem ordena la readmissió del jutge sadurninenc a la carrera judicial amb efectes retroactius pel que fa als drets econòmics adquirits i de carrera professional, però haurà d’optar als concursos públics que es convoquin per tal d’obtenir una destinació.

Santi Vidal ha explicat a través d’un comunicat que “està satisfet”, però ha matisat que la decisió del Suprem li genera “una sensació agredolça, atès que s’ha assolit l’objectiu de reparació jurídica d’una decisió arbitrària i injusta”, però se sent “molt incòmode per haver de tornar a exercir de jutge dins l’Estat espanyol; m’hauria agradat poder-ho fer en el sistema judicial de la república de Catalunya”, ha dit.

També et pot interessar

Comentaris