Obre al trànsit el pont d’accés a Santa Oliva

Avatar
12/03/2019 - 14:26h

La Diputació de Tarragona ja ha enllestit la millora de l’accés a Santa Oliva.

L’accés al nucli urbà de la població Santa Oliva a través de la carretera TV-2128 s’obre al trànsit aquest dimarts, un cop ja encarada la darrera fase dels treballs del pont que hi ha a l’indret.

Aquests treballs han comportat l’eixamplament del pont i de la calçada, la millora del traçat existent i la construcció de noves voreres en un dels costats. Tot i l’obertura d’aquesta via als usuaris, es registraran restriccions i talls alternatius puntuals fins a la finalització total dels treballs, al mes d’abril.

PUBLICITAT

Els treballs en aquesta carretera han comptat amb un pressupost de 660.830 euros, a càrrec de la Diputació de Tarragona, titular de la via. Les obres es van iniciar l’octubre passat, i el 28 de gener van comportar el tall de la via i el desviament dels vehicles per un itinerari alternatiu per la carretera N-340.

La remodelació de la carretera TV-2128 s’ha dut a terme en les dates previstes, segons es remarca des de la Diputació de Tarragona, i ha servit per adaptar aquesta infraestructura al volum de trànsit que registra i millorar les condicions de seguretat dels vehicles i vianants que hi circulen.

La TV-2128 uneix el nucli de Santa Oliva amb la rotonda de la TP-2125, via que uneix el Vendrell amb Sant Jaume dels Domenys.

Recordem que aquesta millora a l’accés principal a Santa Oliva va ser motiu de polèmica institucional arran d’unes declaracions del subdelegat de l’Estat a Tarragona, Joan Sabaté, que criticava l’alcalde de la població, Josep Carreras, per suposadament no acceptar l’ajut de l’exèrcit espanyol per fer un pont alternatiu i provisional mentre estigués tallat el trànsit a l’indret. Carreras va acusar Sabaté de mentides.

PUBLICITAT

Proteccions a la carretera TV-2126

D’altra banda, també a la xarxa viària de la comarca del Baix Penedès, la Diputació de Tarragona ha finalitzat els treballs de col·locació de 970 metres de proteccions per als motociclistes al llarg de la carretera TV-2126 entre Bellvei i Calafell, més coneguda com de la Cobertera. Amb aquesta actuació, es pretén millorar la seguretat viària en una carretera molt transitada per les motocicletes. Aquesta millora ha representat una inversió de 30.000 euros.

Comentaris