Teresa Oliva reconeguda com a millor exdirigent de Federació del 2018

Avatar
05/03/2019 - 13:48h

L’acte es va celebrar divendres passat en el marc del Reial Club de Polo de Barcelona dins de la Nit del dirigent de l’Esport.

L’Associació Catalana de Dirigents de l’Esport va entregar el reconeixement com a “Millor exdirigent de Federació del 2018”, a la vilafranquina Teresa Oliva.

A principis dels anys 2000, Teresa Oliva va ser escollida per formar part del comitè internacional de gimnàstica aeròbica. La seva tasca va ser la de realitzar cursos de formació de jutges d’aquesta modalitat per centre i Sud-amèrica. Una etapa que es va allargar vuit anys i que tal com ha reconegut Oliva va ser “molt dura però molt il·lusionant perquè la meva feina era formar persones qualificades perquè poguéssin tenir el títol de jutge”. Ara, i coincidències de la vida, 25 anys després de rebre el reconeixement com a millor dirigent, aquest cop l’ha rebut com a millor exdirigent. I és que en tot aquest temps va haver de recórrer campionats europeus i mundials.

Llicenciada en Educació Física, Teresa Oliva va iniciar la seva etapa professional fa més de 50 anys. Ella va ser una de les pioneres en impulsar la gimnàstica rítmica a Catalunya. Més tard, i d’això ara es compliran 50 anys va crear Gimdans a Vilafranca.

Oliva també ha tingut un record de l’any 1992 quan es van celebrar els Jocs Olímpics a Barcelona on es va veure molt involucrada com a membre del comitè. “Vaig implicar-me a l’organització de tota la competició i evidentment, formant part de l’acte inaugural dels jocs”, explica Oliva on precisament va tenir un paper rellevant.
Tornant a la Nit del Dirigent, a banda es van entregar una trentena de premis entre els quals destaca al president del FC Barcelona, Josep Maria Bartomeu, l’exdirector esportiu del Dakar, Marc Coma o l’alpinista Sergi Mingote.
L’Associació Catalana de Dirigents de l’Esport es va fundar el 1980 per part de presidents de les Federacions Catalanes (atletisme, gimnàstica, natació, bàsquet, hoquei, boxa, patinatge) i presidents i dirigents de clubs (UEC, FC Barcelona, CN Sabadell), així com dirigents de Girona (GEiEG), Lleida (Sicoris) i Tarragona (Reus Ploms). La seva missió és la formació i defensa dels dirigents esportius, així com fer arribar a les autoritats propostes per a la millora de l’activitat física i esportiva.

També et pot interessar

Comentaris