Josep Casulleras presenta ‘La batalla de l’exili’ al Vendrell

05/03/2019 - 11:04h

El periodista Josep Casulleras presentarà aquest dijous el seu llibre ‘La batalla de l’exili’ al Vendrell.
Amb el president de la Generalitat Puigdemont i consellers a l’exili, a Bèlgica, Alemanya, Suïssa i Anglaterra, hi ha fets rellevants al seu entorn. Això és el que relata el periodista de VilaWeb Josep Casulleras en el seu llibre ‘La batalla de l’exili’, que serà presentat pel mateix autor aquest dijous, a les vuit del vespre al Centre Cívic l’Estació del Vendrell.

L’acte és organitzat per l’ANC del Vendrell i l’Òmnium Cultural del Baix Penedès. La presentació forma part de l’activitat Diàlegs per a una República.

Josep Casulleras (Terrassa, 1981) és llicenciat en Periodisme per la Universitat Autònoma de Barcelona. Va començar a treballar en el món de la ràdio ben aviat, mentre estudiava la carrera, primer a Ràdio Sant Cugat i sobretot a Ràdio Terrassa. Després va treballar a RAC1. Des del 2005 forma part de l’equip de VilaWeb, d’on actualment és el cap de redacció.

Segons recorda l’organització de l’acte de presentació del llibre ‘La batalla de l’exili’ al Vendrell, el 29 d’octubre de 2017 “i per a sorpresa de tothom, es va obrir un nou front en aquesta llarga batalla per la República. Aquell dia, el president Carles Puigdemont i mig govern de la Generalitat van emprendre el camí de l’exili. El front exterior ressegueix el passos que els nostres exiliats han fet als països que els han servit – i encara serveixen- de refugi, així com les diferents estratègies jurídiques que s’ha utilitzat en cada moment. Descobrirem figures clau com Gonzalo Boye, Jaime Alonso-Cuevillas, Andre Van den Eynde, Aamer Anwar i Wolfgang Schomburg, advocats que ja formen part de la història recent del nostre país”.

Una pugna plena d’intrigues polítiques i jurídiques i alguna persecució policial que Josep Casulleras ha transformat en un relat periodístic electritzant que remarca totes les victòries aconseguides.

Amb l’argument propi d’una bona novel·la d’espies i intrigues judicials internacionals, les querelles i les euroordres s’han estavellat una vegada i una altra contra el talent i l’enginy d’un grup d’advocats que ja formen part de la història recent del nostre país com a defensors de les nostres llibertats col·lectives. Qui són aquests advocats que han posat en evidència la podridura del sistema judicial espanyol? Quina estratègia guanyadora han seguit? Quins errors ha comès l’afany venjatiu del jutge Llarena i quines en seran les conseqüències? De tot plegat se’n parlarà dijous al Vendrell.

També et pot interessar

Comentaris