La Bisbal Penedès inaugura el local social de la Miralba

04/03/2019 - 11:53h

Aquest dissabte, 2 de març, es va fer la inauguració del nou local social de la Miralba de la Bisbal del Penedès.

Durant la inauguració, l’alcaldessa de la Bisbal del Penedès, Agnès Ferré, ha explicat que aquest projecte ha comptat amb “tres pilars fonamentals: el primer, la voluntat de l’equip de govern de fer-lo realitat i els recursos de l’Ajuntament de la Bisbal del Penedès; el segon, els recursos i suport de la Diputació de la Tarragona; i el tercer, l’acompanyament constant de l’Associació de Veïns de la Miralba, des de l’inici del projecte i fins ara”. Ferré ha reiterat “el gran valor del poder associatiu del municipi i la importància de la bona comunicació amb les entitats per poder fer realitat projectes com aquest”.

Al seu torn, el president de l’Associació de Veïns de la Miralba, Diego Castellón ha relatat que “fa tres anys ens vam reunir just aquí al darrere per fundar l’Associació de Veïns de la Miralba i feia molt de fred, però no teníem lloc on reunir-nos. Vam fundar l’Associació i la nostra idea era parlar amb l’Ajuntament per fer el local social. Avui, tres anys després, estem aquí i el local ja està construït”. Castellón ha agraït el suport dels socis de l’Associació de Veïns de la Miralba a la junta actual i ha donat les gràcies també a l’Ajuntament de la Bisbal del Penedès per fer realitat el projecte.

Per la seva banda, el president de la Diputació de Tarragona, Josep Poblet s’ha referit a l’acció de la Diputació, a través del Pla d’Acció Municipal (PAM) i ha destacat que “als municipis no només és necessari resoldre les infraestructures,  sinó fer apostes decidides per la qualitat de vida dels veïns, creant espais on puguin desenvolupar la seva activitat com en el cas del casal de La Miralba”

El projecte de creació del local social de la Miralba, per a l’ús dels veïns, es va iniciar l’any 2016, quan la Regidoria d’Urbanisme va iniciar el procediment per a la construcció d’un local al carrer Gladiol, 6 de la Miralba. El cost total de l’execució de l’obra ha estat de 239.376,15€ (IVA inclòs), dels quals 215.438,54€ es pagaran amb la subvenció del Pla d’Acció Municipal (PAM) de la Diputació de Tarragona i, la resta, amb fons propis municipals.

L’espai compta amb una sala polivalent, dos despatxos, lavabos, bar, magatzem i porxos i, en tot moment, s’ha projectat en comunicació amb l’Associació de veïns de la Miralba, perquè els veïns de la zona poguessin donar el seu vistiplau als passos que s’han anat seguint. L’alcaldessa Agnès Ferré ha explicat, durant la inauguració, que “ara falta per fer la porta d’accés al carrer i instal·lar un panell mòbil que servirà per dividir la sala en dos”. A més, l’Ajuntament de la Bisbal del Penedès té la intenció d’adequar, en els pròxims mesos, un terreny d’equipaments municipals que està ubicat just al costat del local social. D’aquesta manera es podrien ampliar els equipaments i la zona de descans i oci de l’exterior del local.

També et pot interessar

Comentaris