“Lamentem la imatge que s’està donant dels taxistes”

31/01/2019 - 19:32h

Sis mesos després de col·lapsar el centre de Barcelona, en el seu pols amb el Govern central per la regulació del sector davant plataformes com Uber i Cabify, els taxis han tornat a ocupar aquests últims dies el centre de la capital catalana i els Vehicles de Turisme amb Conductor (VTC) han fet el mateix en part de l’avinguda Diagonal.

Uns i altres reclamen el que consideren més adient pel seu sector en unes protestes que cada dia que passava eren més dures, sobretot per part dels taxistes, alguns dels quals han trencat vidres de VTC, n’han agredit els conductors i fins i tot també algun periodista.

Visió des de Vilafranca
Des de l’Associació de Taxistes de Vilafranca, el seu president, Francisco Saborido, explica que a la majoria dels seus companys els preocupa i lamenten la imatge que s’ha donat dels taxistes durant les protestes contra els VTC.

Saborido no justifica en cap cas algunes actituds violentes, però apunta que “en totes les manifestacions hi ha gent que s’exalta i algun radical que acaba donant una mala imatge del sector, que no és la real”.
El taxista assegura que en el món del taxi hi ha molta tensió “perquè costa molt portar un sou a final de mes” i denuncia “el tracte de favor” que han tingut fins ara les empreses de VTC com Cabify o Uber.
Saborido, a més, vol deixar clar que, al principi, els VTC “van arribar per fer serveis complementaris, especials i exclusius, però han acabat fent de taxis”.

El vilafranquí explica que els taxistes tenen “zones delimitades de les quals no podem sortir; restriccions de tipus de vehicles, de preus i de jornades laborals, però ells poden fer el que vulguin i això no és just”.
Segons Saborido a Vilafranca i comarca no tenen massa problemes amb els VTC “perquè els que venen no es queden a la comarca sinó que venen a portar a algú i tornen a marxar”.

Temps per a l’autocrítica
Saborido, però, també fa autocrítica del sector del taxi. Segons el president de l’entitat vilafranquina, “les empreses com Cabify i Uber estan molt unides, els taxistes estem molt fragmentats ja que la majoria som petits autònoms. Pensa que a Vilafranca hi ha 24 llicències i som 23 taxistes”.

Saborido té clar quina és la solució: “els taxistes ens hem d’unir perquè ells són molt poderosos. Hem de crear una aplicació per a la contractació conjunta, i no tenir-ne tantes de diferents, i no ens hem de posar d’esquena als avenços tecnològics. Però l’administració també ens ha de donar un cop de mà”.

El taxista vilafranquí, a més, reconeix que “els VTC saben vendre’s molt millor, tenim un perfil diferent i això no es pot negar”.

També et pot interessar

Comentaris