Pastís d’ametlles i raïm

24/01/2019 - 14:14h

50 ml de llet
6 rovells d’ou
100 g de sucre
1 canonet de vainilla
la pela d’una llimona
1 placa de pasta de full
1 gotim de raïm
50 g d’ametlles laminades

Talleu cercles de pasta de full i introduïu-los en motlles de pastís individuals; enforneu-los a 180 ºC, 15-16 min, fins que la pasta de full es cogui bé. Reserveu-los. En un cassó, a foc lent, bulliu la llet amb el canonet de vainilla, obert en forma longitudinal, i la pela de llimona.

En un recipient, barregeu els rovells d’ou amb el sucre, bateu-ho lleugerament i aboqueu-hi la llet acabada de bullir, a poc a poc i sense deixar-ho de remenar amb unes varetes de cuina.

Torneu a posar la mescla al foc molt fluix, i deixeu que la crema s’espesseeixi lleugerament; no pareu de remenar la crema fins que arribi als 82 ºC. Retireu-la del foc, coleu-la i deixeu-la refredar. Ompliu les pastes de full amb la crema anglesa, el raïm i les ametlles laminades, prèviament torrades.

Comentaris