Conveni per obtenir calefacció en edificis públics del Montmell a partir de la biomassa forestal

Avatar
21/01/2019 - 18:11h

L’Ajuntament del Montmell ha signat un conveni amb la Diputació de Tarragona pel qual el municipi penedesenc obtindrà calor de proximitat als edificis municipals gràcies a les calderes alimentades amb biomassa forestal.

El conveni l’han signat l’alcaldessa del Montmell, Imma Costa, i el president de la Diputació de Tarragona, Josep Poblet. El Montmell serà un dels nou primers municipis tarragonins en beneficiar-se d’aquest sistema d’abastiment energètic que és més econòmic, sostenible i respectuós amb el medi ambient.

Així ho ha subratllat l’alcaldessa del Montmell, qui ha afegit que “el Montmell vol ser un dels municipis pioners a la província de Tarragona en la utilització de la biomassa. Ara fem un pas més en aquest empeny per obtenir energia tèrmica gràcies a aquest sistema que permet que una caldera alimentada amb biomassa escalfi l’aigua que es conduirà per la xarxa que connecta amb els sistemes de calefacció dels nostres equipaments municipals”. “Es tracta d’una acció important sobre la que portàvem treballant fa temps i que ara arriba a bon port”, ha conclòs Imma Costa.

Aquesta actuació forma part d’un projecte junt amb vuit municipis més de la província de Tarragona que esta cofinançat pel fons FEDER de la UE, la Diputació de Tarragona i els diferents municipis on s’implantaran aquestes calderes.

L’aprofitament de la biomassa com a font de calor té com a objectiu prevenir incendis forestals gràcies a la neteja dels boscos per obtenir la biomassa. Així mateix permet potenciar l’ús d’energia renovable i fomentar una gestió sostenible que també permet reduir la despesa energètica dels municipis de les comarques tarragonines

També et pot interessar

Comentaris