Setanta anys dels Castellers de Vilafranca

1» ACTUACIÓ COLLA CASTELLERA VILAFRNACA, SANT CUGAT DE SESGARRIGUES 1948
14/12/2018 - 20:49h

Setanta anys no es fan cada dia i, per aquest motiu, el 3d8 dedica us especial a retre un homenatge als Castellers de Vilafranca, que aquest 2018 han complert les seves primeres set dècades de vida. I ho hem fet mirant el passat, però també el futur.Així, en aquest especial sobre el 70è aniversari dels verds fem un repàs a la història de l’entitat, esmentem els presidents i caps de colla que hi ha hagut fins ara, detallem les 50 millors actuacions i repassem l’evolució de la seva seu social, Cal Figarot.

A banda parlem amb el mític Melilla, que va ser cap de colla durant vuit anys, i també amb Raul Tudela, que va portar l’equip de canalla durant pràcticament 15 temporades.

També donem una visió general de la part social amb l’expresident Jou Cabré, publiquem un article sobre els grallers, repassem la importància de la diada de Tots Sants i publiquem el resum d’una interessant i llarga conversa mantinguda amb cinc dels castellers en actiu més veterans de la colla: Josep Galofré, Jaume del Ràpid, Josep Mateu, Josep Miret i Frederic Benages.

Finalment recordem els actes que la colla ha fet enguany per celebrar els 70 anys de la mà del seu president actual, Joan Badell.

Resumir 70 anys de compromís, esforç i constància és impossible, però des del 3d8 hem intentat donar una pinzellada al que van ser, són i poden ser els Castellers de Vilafranca. Felicitats colla, i a per 70 anys més!

 

 

També et pot interessar

Comentaris