Magdalenes


2 ous grans
200g de sucre morè (si es fa amb sucre blanc, posant-ne una mica menys, uns 175g)
210g de farina
60ml de llet
190ml d’oli d’oliva suau
7g de llevat en pols
1 polsim de sal
1 cullerada d’aroma de vainilla
Batem els ous amb el sucre. Hi incorporem l’oli, la llet i la cullerada d’aroma de vainilla (opcional) i seguim batent. Afegim poc a poc la farina amb el llevat i la sal tot tamisat (passat per un colador). Un cop tenim tots els ingredients barrejats, tapem el bol amb paper film o un drap i deixem que reposi entre una i dues hores a la nevera (podem deixar-ho 24 hores si volem).
Preescalfem el forn a 250ºC. Agafem els papers o motlles de magdalena i els posem dins d’un motlle per fer magdalenes perquè no s’obrin quan hi posem la massa. Omplim 3/4 del motlle de paper amb la massa amb una cullera o amb l’ajuda d’una mànega pastissera.
Opcionalment podem tirar-hi sucre per sobre.
Baixem el forn a 210ºC i deixem coure uns 15-20 minuts amb el forn de sota. Sabreu que estan fetes quan punxeu amb un escuradents i surti net.