L’Arboç celebra la tradicional Fira de Santa Llúcia

06/12/2018 - 12:58h
La vila de l’Arboç celebra aquest cap de setmana la 807a edició de la tradicional Fira de Santa Llúcia, coneguda també com la Fira de la Punta al Coixí de Catalunya. Es tracta d’un esdeveniment cultural prenadalenc molt esperat per tots els arbocencs i els centenars de visitants que cada any aplega el certamen i que omplirà els carrers de l’Arboç amb parades de productes d’artesania, activitats animació i actes per a públic de totes les edats.

Prèviament, aquest divendres, a les 19 h, es farà la inauguració simultània de les diverses exposicions que, com cada any, es podran veure durant tot el cap de setmana al Museu de Puntes al Coixí, la Casa de Cultura i a Cal Freixas.
El Nadal i activitats per als infants, temes principals
L’edició d’enguany està dedicada al Nadal i la mainada, amb nombroses activitats complementàries enfocades als més petits de la casa.
Per començar, durant tota la Fira de Santa Llúcia 2018 hi haurà un tió de Nadal que, acabat de despertar, haurà de ser alimentat per les nenes i els nens per poder créixer i estar preparat per cagar força regals per a tothom el proper divendres 21 de desembre a la tarda.
Una altra activitat destacada serà l’arbre dels desitjos, situat al carrer Major. Es tracta d’un arbre on tots els infants podran posar en una cartolina els seus desitjos i iŀlusions i penjar-los a l’arbre perquè es facin realitat.
Trobada de puntaires
Tanmateix, un dels actes més concorreguts de la Fira de Santa Llúcia de l’Arboç d’aquest cap de setmana serà, sens dubte, la XXIV Plantada i Exhibició de Puntaires, que aplegarà diumenge al matí desenes de puntaires d’arreu del país i fins i tot de fora de Catalunya, a més d’un gran mercat de productes relacionats amb la punta al coixí, l’art més genuí de l’Arboç. Tot plegat es podrà gaudir al carrer Rafael Casanova i a la plaça de la Badalota a partir de les 10 h.
D’altra banda, un dels moments més esperats serà el lliurament de premis de la VIII edició del Concurs Nacional de Punta al Coixí de Catalunya. Tot i la seva joventut, el rotund èxit de convocatòria i la repercussió mediàtica obtinguda en les 7 edicions anteriors han fet que, segons remarca l’organització, aquest concurs s’hagi consolidat ràpidament com un referent a escala catalana.
Per veure la programació sencera d’activitats de la Fira de Santa Llúcia de l’Arboç 2018 cliqueu aquí.

També et pot interessar

Comentaris