L’Hivernacle arriba a Vilafranca aquest cap de setmana

23/02/2018 - 08:38h
L’any 2006, sota el segell Brave Coast, Carles Ribot, un músic empordanès afincat des de fa uns anys a Vilafranca, va iniciar la seva etapa per promocionar noves propostes dins el panorama musical.

Després de comprovar la complexitat dels directes i que tot quedava en la simple presentació del disc va optar pels festivals. D’aquí neix la primera edició del Mirall Sonor de Girona l’any 2008, un certamen que des d’aleshores ha anat itinerant per tot Catalunya. Després va venir el Ressupó de Celrà, un festival a l’aire lliure que se celebra des del 2012. La línia musical sempre ha estat organitzar un festival de referència amb noves propostes i artistes rellevants que creixen al voltant del pop i el rock independent, la cançó d’autor i l’electrònica.
 
 
Així ho ha explicat al 3d8 Carles Ribot, programador musical de Brave Coast, organitzador també del Festival Hivernacle que aquest cap de setmana arriba a la cinquena edició. “Volíem calcar la idea del Ressupó i exportar-lo a Vilafranca però que se celebrés a l’hivern”, explica Ribot. Així va ser com l’any 2014 va arrencar un festival per on ja hi han passat artistes com Ramon Mirabet, Quart Primera o Joan Miquel Oliver. Noms que amb els anys s’han fet un espai al món musical català o d’altres com Albert Pla, que ja tenen una carrera contrastada. En paral·lel a Vilafranca i també des de fa cinc anys organitzen l’Electrovinyes, que acull l’espai de la muntanya de Sant Jaume.
“A l’Hivernacle cada any hi ha hagut més connexió amb el públic”, reflexiona Ribot. I és que a la darrera edició ja es va arribar a la xifra de 600 espectadors. Una línia excel·lent que ja es va poder comprovar el passat 2 de febrer amb el concert inaugural del festival a càrrec de Pau Vallvé.
 
 
Aquest cap de setmana arriba el plat fort de l’Hivernacle amb tres dies intensos plens de concerts i a diferents espais de Vilafranca.
Divendres, a partir de les 10 de la nit, al teatre Cal Bolet, triple sessió que començarà amb la presentació del disc Dripping Springs de Joana Serrat, una vigatana amb un folk intimista i evocador que evoca clares influències nord-americanes i canadenques. A partir de les 11, serà Enric Montefusco qui presentarà el seu primer disc, Meridiana. A partir de la mitjanit arribarà la música electrònica de Nühn (Júlio Gutiérrez). Les entrades es poden adquirir a la llibreria la Cultural o al portal entradium.com.
Per dissabte, dos concerts gratuïts a la plaça de Sant Joan: Espaldamaceta i Coriolà. El primer amb el seu pop-rock independent i els segons venen a presentar el seu disc La tremolor, amb un espectacle enèrgit i trepidant. L’hora d’inici serà a 2/4 de 8 de la tarda i per acabar hi haurà una sessió de Brave Coast Djs.
Finalment, diumenge, al claustre de Sant Francesc i a partir de 2/4 d’1 del migdia, concert-vermut de cloenda a càrrec de Daniel Lumbreras.

També et pot interessar

Comentaris