Vilafranca distribueix els usuaris dels dos ambulatoris en funció del barri

02/02/2015 - 09:21h
Quan obri l’ambulatori nou de Vilafranca els veïns del Centre, del Poble Nou i de Sant Julià podran continuar dirigint-se a l’ambulatori de la plaça Penedès però, els de la resta de barris, hauran d’anar ja a l’equipament nou, situat darrere dels Mossos d’Esquadra. Es preveu que l’obertura del nou CAP es faci abans de l’estiu.
La directora del sector sanitari de l’Alt Penedès de CatSalut, Núria Puig, explica que aquesta és una distribució que no ha rebut al·legacions de cap partit polític ni tampoc de cap particular, que es va publicar ja fa un temps al Diari Oficial de la Generalitat i que, per tant, és la que prevaldrà.
 
Hi haurà algunes excepcions Subscriu-te per continuar llegint{payplans}com ara persones grans amb mobilitat reduïda o pacients crònics amb malalties greus, que podran triar quin dels dos centres els va millor, però, en general, la divisió ja està feta. Puig apunta, però, que un cop passat el primer any es podrà demanar el canvi de metge i aleshores la persona serà atesa en l’ambulatori on visiti el professional escollit.
 
“Entenem que tots som reticents als canvis però donem un any perquè tothom provi el nou ambulatori i si al cap del temps decideix canviar que ho pugui fer amb lliure elecció del metge”
Pel que fa als professionals que hi haurà  tant en un ambulatori com en l’altre, Puig repeteix el que ja va dir al 3d8 fa uns mesos: en un principi els professionals es repartiran i, com a molt, s’agafarà algú de suport per a feines administratives o tasques puntuals. “La població es repartirà entre els dos centres i els professionals també perquè el problema és que l’edifici es quedava petit, no que hi hagués pocs metges. Vilafranca compleix la ràtio. Fa un temps ja vam adaptar-nos i vam contractar algun professional més”, diu Puig.
 
En el mateix sentit s’expressa l’alcalde de Vilafranca, Pere Regull, que vol deixar clar que ell fa molt de temps ja va demanar més metges i la Generalitat va accedir a posar-ne i, per tant, ara per ara Vilafranca té els metges que li pertoquen per població. L’alcalde vol recordar que l’ajuntament no té competències en aquest tema però considera que és una bona solució deixar un any perquè la gent sàpiga si li agrada o no el nou ambulatori i posa com a exemple el que va passar fa anys amb l’hospital: “quan va obrir l’hospital nou ningú volia anar allà perquè preferien quedar-se al del centre però amb el temps es van adonar de la qualitat de les noves instal·lacions i ara tothom està encantat”.

La distribució barri per barri, carrer per carrer

La distribució, barri per barri, carrer per carrer 

Ambulatori de la plaça Penedès (Àrea Bàsica de Salut 1 ): Comprèn el barri del Centre (excepte la part compresa al nord del carrer Pines i nor del carrer Raval de la Font), el Poble Nou, Sant Julià i una petita part del barri de la Barceloneta (la part compresa al sud del carrer del Cid).

Ambulatori nou  (Àrea Bàsica de Salut 2 ) Comprèn el barri de la Barceloneta (excepte la part compresa al sud del carrer del Cid), el barri de les Clotes, el barri de l’Espirall, el Molí d’en Rovira, la Girada, les Bassetes i una petita part del barri del Centre (el nord del carrer Pines i el nord del carrer Raval de la Font)

 
Detalls de l’equipament
Aquest nou ambulatori de Vilafranca agruparà serveis que fins ara estaven dispersos per la població com el CAS (Centre d’Atenció de les Drogodependències), el servei de Salut Mental i el de pediatria. En un edifici de 4.500 metres quadrats, dels quals més de la meitat seran útils, hi haurà 3 accessos: l’entrada principal, el de la zona de rehabilitació, i el de l’àrea de drogodependències, i es distribueix en dues plantes. L’àrea de pediatria s’ubicarà a la planta baixa i la segona s’adreçarà a serveis i atenció d’adults. Un altre dels avantatges que mostra l’edifici és la lluminositat interior i l’amplitud d’espais gràcies a un sistema de patis interiors que proporcionen claror natural als passadissos. 
 
En la visita de fa dues setmanes es va assegurar que aquest equipament és un dels més grans de Catalunya construïts els últims anys.{/payplans}

També et pot interessar

Comentaris