La comarca del Baix Penedès treballarà en xarxa per fomentar l’ocupació

Avatar
06/10/2014 - 14:06h

Conveniocupacio 01Aquest dilluns ha tingut lloc, a la seu del Consell Comarcal del Baix Penedès, la signatura pública d’un conveni de col·laboració per a l’execució d’un projecte que pretén millorar l’elevat índex d’atur en l’àmbit comarcal, que actualment supera el 24%.

Aquest conveni servirà perquè el Consell Comarcal -en col·laboració amb els ajuntaments del Vendrell, Calafell, Cunit i l’Arboç-, doni pas a un nou sistema de treball en xarxa, amb l’objectiu de millorar la coordinació de les tasques per al foment de l’ocupació i la promoció econòmica del territori. Aquest projecte també compta amb el suport d’ajuntaments del Baix Penedès, organismes públics com els instituts d’ensenyament secundari, l’Oficina de Treball del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC), i també del sector privat, associacions d’empresaris i empreses particulars. D’aquesta manera, es fa efectiu l’acord aprovat el mes de setembre pel Ple del Consell Comarcal, per unanimitat de totes les forces polítiques.

El primer pas del projecte presentat serà l’elaboració d’una diagnosi comarcal que estableixi els punts forts i febles, i ens ofereixi una visió real de la situació socioeconòmica actual del Baix Penedès. Aquesta diagnosi servirà per establir les bases per a la redacció d’un futur pla estratègic. Per aquesta raó, té un valor afegit que tant el sector públic com el privat hi treballin conjuntament.

El treball en xarxa dins del territori del Baix Penedès és actualment una prioritat, i coincideix amb el requisit fonamental que estableix el SOC en tots els projectes als quals dóna suport en polítiques de planificació estratègica. El més rellevant és que -per primer cop- es garantirà la igualtat d’oportunitats formatives i laborals a tots els habitants del Baix Penedès.

També et pot interessar

Comentaris