La 12a Marxa de Torxes per la independència sortirà de la plaça Jaume I de Vilafranca

Marxa-de-Torxes-web
03/09/2014 - 16:11h

Lluny queden aquelles 400 persones que van participar a la primera Marxa de Torxes per la Independència que es va acollir la capital de l’Alt Penedès. Era l’any 2003 i ara, onze anys després, la Comissió Onze de Setembre del Penedès espera aplegar els prop de 6.000 participants que l’any passat van omplir els carrers de la vila en l’acte més multitudinari que es fa al Penedès amb motiu de la Diada de l’11 de setembre. A més compten en exhaurir les prop de 2.000 torxes que enguany posaran a la venda al preu de 2’5€ i de 5€ si es compra amb l’estelada. Convençuts que els motius pels quals es convoca la Marxa segueixen més ferms que mai, ja que el país es troba en un moment crucial de la seva història, aquesta setmana anunciaven algunes novetats a la Marxa que tindrà lloc la nit de dijous que ve.

 

El programa

La primera i la més important serà l’espai de sortida que passarà a ser la plaça de Jaume I per qüestions d’espai i és que els últims anys la plaça de la vila s’havia quedat petita. Així, a partir de les deu de la nit es posaran a la venda les torxes i una hora després arrencarà la marxa en direcció la plaça de l’Oli, la del Vall del Castell, plaça de la Constitució, la Parellada, carrer de la Palma i acabar per segon any a la rambla de Sant Francesc. Just abans de l’inici de la Marxa hi haurà els pilars que aixecaran les tres colles castelleres de Vilafranca, Jove, Xicots i Castellers i els Falcons de Vilafranca que un any més han volgut sumar-se a la Marxa.

Una salva d’honor dels Miquelets de Catalunya encetarà la Marxa que encapçalaran els Diables de Vilafranca, el Ruc de la Granada i els Miquelets. També hi participaran un grup de cintes de Sitges.

La part central

Arribats a la rambla s’iniciarà la part central de l’acte on es remarcarà el lema de la marxa: la lluita per les llibertats nacionals dels Països Catalans, la independència. La projecció d’uns vídeos s’aniran intercalant entre els parlaments dels convidats que enguany són: Biel Majoral, músic i professor universitari que el 1993 va ser candidat per ERC a les eleccions espanyoles a les Illes Balears; Hervé Pi, un llibreter i activista catalanista nordcatalà, fundador del grup de diables i bruixes del Riberal i de la Colla d’en Trinxeria, el Ball d’en Serrallonga; Ferran Suay, doctor en psicologia per la Universitat de València i Víctor Cucurull, llicenciat en Geografia i Història per la UAB, i entre d’altres, fundador de la Plataforma pel Dret a Decidir.

En acabar els parlaments per segon any també la Coral “Veus per la llibertat” formada per membres de disset corals penedesenques que oferiran un parell de temes i que finalitzaran amb la interpretació de l’himne nacional d’Els Segadors. L’acte finalitzarà amb un fi de festa a càrrec del DJ OGT que organitza l’Assemblea Nacional de Joves Independentistes (ANJI).

Dues columnes més

Tal i com ha fet el municipi de la Granada aquest any s’afegiran dues columnes més a la Marxa, una des de la Bleda amb gent del municipi de Sant Martí Sarroca i una altra des d’Avinyonet amb gent també de Subirats.

Pel que fa als suports polítics un any més ni PSC, ni ICV, ni el PP de Vilafranca donen suport a la Marxa de Torxes. En canvi sí que ho fan CiU, ERC i la CUP a banda de totes les entitats més importants de Vilafranca.

També et pot interessar

Comentaris