Ignasi Terraza presenta “Parisian passion”, un viatge a la ciutat de la llum

Ignasi-Terrazas
22/07/2014 - 09:49h

El pianista Ignasi Terraza (foto) presenta dissabte a la nit en el magnífic espai de Torre Ramona i en exclusiva pel Festival de Música a les Vinyes de Subirats un concert sota el títol “Parisian Passion”. Terraza convida als germans Bolou & Élios Ferré (a la guitarra) i a Pierre Boussaguet (al contrabaix) en un viatge a la ciutat de la llum, París. La presència dels germans Ferré no és casual, només el nom de Ferré ja és una referència a una família de músics, luthiers i a l’esperit manouche… El seu pare Matelot formava part del famós quintet del hot Club de France, al costat de Django Reinhadt. Amb els seus germans Baro i Sarane eren acompanyants habituals d’Edith Piaf, Charles Trênet i van contribuir a crear aquest so francès tan universal a base de gipsy jazz. swing, mussete i jazz manouche.

 

Els germans Bolou & Élios Ferré, sense deixar a banda les seves arrels gipsy, convien en un univers musical que va de la música barroca al misticisme d’Olivier Messiaen, de Bahc, a Charlie Parker, de la moussete a Lennie Tristano. Bolour als 12 anys va acompanyar a John Coltrane. Va estudiar guitarra jazz i clàssica sent acompanyant habitual de les figures del jazz que passaven per París com Dexter Gordon, Dizzie Gillispie o Chet Beker. L’altra germà, Élios, als 14 anys va gravar el seu primer disc. Més influenciat pel flamenc i pel rock que el seu germà gran també va estudiar guitarra jazz i clàssica. Els dos han voltat per tot el món.

L’altra convidat serà el contrabaixista francès Pierre Bousseguet, deixeble de Ray Brown i Pierre Michelot i considerat com un dels millors d’Europa amb el seu instrument.

Les entrades pel concert que començarà a les deu de la nit es poden adquirir a través de la pàgina www.turismesubirats.cat

També et pot interessar

Comentaris