El cos de voluntaris de Protecció Civil de Cunit es professionalitza amb titulacions oficials

Proteccio Civil Cunit
04/06/2014 - 14:54h

El municipi de Cunit ha celebrat una setmana dedicada als voluntaris de Protecció Civil de Cunit, en la qual s’ha donat a conèixer la tasca que fan i alhora s’han presentat les campanyes i consells de cara a la temporada estival.

La cloenda de la setmana dedicada al voluntariat de Protecció Civil va ser dissabte 31 de maig i va comptar amb una exposició dels recursos i mitjans de l’entitat a Plaça de la Vila, i tot seguit amb acte institucional de lliurament de les diverses titulacions obtingudes (Cursos en Protecció Civil impartits per la Generalitat de Catalunya, de Tècnic Sanitari, de Socorrisme, de Desfibril·ladors i de Formadors en matèries relacionades) i credencials als seus membres.

A més, l’Ajuntament de Cunit va reconèixer els mèrits per diferents serveis prestats durant l’any i mencions especials per tasques destacades portades a terme; com per exemple el salvament d’una persona que s’estava ofegant en el transcurs de la Triatló l’estiu passat.

L’Associació de Voluntaris de Protecció Civil de Cunit va néixer ara fa 6 anys, i des d’aleshores, l’Ajuntament de Cunit ha apostat decididament per a crear-lo com a servei municipal, amb l’objectiu d’establir, coordinar i impulsar les accions necessàries en matèria preventiva conjuntament amb el cos de la Policia Local. A tal efecte, s’ha format als voluntaris fent que avui aquest cos s’hagi professionalitzat.

Aquesta professionalització permet al Consistori realitzar amb mitjans propis i coordinar de forma directa tots els serveis preventius d’actes i de grans esdeveniments que tenen lloc al municipi. Així com també, la gestió directa del socorrisme i salvament de les platges.

Ivan Faccia, regidor de Protecció Civil i Seguretat Ciutadana, destaca “el valor que té per la societat cunitenca que veïns i veïnes dediquin part del seu temps personal i familiar a servir a la comunitat a través del cos de voluntaris de Protecció Civil. Això demostra valors personals que s’han de reconèixer i que, sense dubte, posem en valor des de l’Ajuntament”.

També et pot interessar

Comentaris