Una proposta que vincula música i arts plàstiques enceta diumenge el Vinyasons

27/05/2014 - 10:44h

Tango alla corda Essemble i pintura en viu, aquesta és la proposta cultural que obre la segona edició de Vinyasons, una cita que vincula la música, el vi i la gastronomia a diversos cellers del Penedès. L’obertura del festival anirà a càrrec de Piazzoll-Art, amb obres de Bach i Piazzolla, en la que un destacat artísta penedesenc crearà una o diverses obres en viu a partir de la inspiració sonora de la música. Es tracta d’una proposta original que vol aportar un element visual i creatiu com a valor afegit a l’experiència més convencional d’un concert clàssic. El Tango alla corda Essemble està integrat per músics membres de l’Orquestra de Cambra del Penedès i per l’acordionista basc, Oroitz Maiz, un dels intèrprets mes destacats de l’acordió de l’actualitat.

La proposta de Piazzoll-Art es podrà tornar a veure els dies 6 de juny, a Can Bas, el 14 de juny a Segura Viudes i el 12 de juliol al celler Can Ràfols dels Caus. VinyaSons és organitzat per l’Orquestra de Cambra del Penedès (orquestra resident a l’Auditori Municipal de Vilafranca) i presenta 5 d’itineraris musicals diferents que contempla sons i activitats diferents.

5 itineraris, 12 cellers

Els itineraris estan compostos per Piazzoll-Art; Òpera entre cordes amb peces del barroc i el classicisme interpretades pel Quartet Armida de l’Orquetra de Cambra del Penedès i per la soprano Laia Frigolé; La Veu del Jazz, amb el duet integrat per la cantant Celeste Alías i el guitarrista Santi Careta, que interpretaran temes dels projectes que porten junts, com La veu de guitarra, Black in Blue (on homenatgen a Billie Holiday, Nina Simone i Abbey Licoln) i Jazz Machín, on versionen al famós bolerista, Antonio Machín; el quartet vocal format per The Hanfris Quartet, grup de Barcelona que interpreten a cappella temes de Frank Sinatra, Elvis Prestley, Queen o The Beach Boys i bandes sonores de pel·lícules i musicals i l’espectacle multidisciplinar de dansa contemporània i fotografia,amb Indexical [space] de la companyia HandMadeDance, on la connexió entre fotografia, dansa i música envolta el públic immers en un espectacle amb força.

Els cellers que participen s’han incrementat en aquesta edició, passant de 9 a 12, i es distingueixen per una qualitat i destacada personalitat tant en els seus productes com per la seva sensibilitat cap a la música i la resta de manifestacions artístiques. La compra d’entrades del VinyaSons es pot fer a través de topticket.cat i de diverses plataformes com ClubTresC, LetsBonus, Club de Suscriptors de La Vanguardia i a través de la pròpia web del Festival, www.VinyaSons.com. També cal destacar que l’Hotel Casa Torner i Güell oferirà una promoció VinyaSons al llarg del Festival, en col·laboració amb Enoturisme Penedès. El preu de l’entrada per viure l’experiència VinyaSons és de 25€ i inclou una visita al celler (que comença una hora abans del concert), l’espectacle, una degustació de producte del celler i una petita degustació gastronòmica a càrrec d’un dels restaurants col·laboradors del Festival.

 

També et pot interessar

Comentaris