El vilafranquí Jonatan Carbó actua aquest dilluns al Palau de la Música Catalana

Jonathan Carbo-1
15/05/2014 - 13:21h

Dins el cicle “Orgue al Palau”, aquest dilluns, a partir de les set de la tarda, el vilafranquí Jonatan Carbó tindrà l’honor i el plaer de tocar en solitari al Palau de la Música Catalana. Carbó, que ja espera aquest moment, ha explicat al 3d8 sentir una sensació “molt agradable” i és que no tothom té aquest privilegi. Explica que aquests dies mentre assajava l’impacte visual i emocional ha estat incalculable fins al punt que a vegades li tremolaven les mans.

“Els organistes estem acostumats a tocar en esglésies on normalment estem amagats de la gent i no et veu ningú. És el nostre lloc natural”, diu un Carbó tímid i sincer que ha quedat meravellat de la majestuositat del Palau amb tota la seva llum i la seva arquitectònica i explica l’anècdota divertida d’aquests dies quan anaven passant els visitants del Palau dient “mentre assajava la gent aplaudia”. Aquest cicle de concerts ja fa vuit anys, coincidint amb la restauració de l’orgue, que se celebra al Palau.

Carbó parla de les característiques d’aquest orgue, de nom Walcker i de nacionalitat alemanya, que té un so clar a diferència dels que hi ha a les esglésies on ressonen força i les notes molt sovint s’acaben sobreposant l’una a l’altra. “La música del so de l’orgue del Palau és claríssim i se sent molt bé i això et comporta un canvi de xip al qual tu no estàs acostumat”, diu Carbó, que majoritàriament ha tocat en esglésies.

L’article continua a la nostra edició de paper.

També et pot interessar

Comentaris