CEOLPE celebra el 25è aniversari amb un esmorzar popular

CEOLPE
08/05/2014 - 09:10h

El Centre Oleolícola del Penedès (CEOLPE), situat a Llorenç del Penedès, va celebrar diumenge amb un esmorzar popular els seus 25 anys com a cooperativa de segon grau. L’acte va comptar amb l’assistència del president de CEOLPE, Josep Solé, i de diversos representants polítics: entre d’altres, Josep Maria Pelegrí, conseller d’Agricultura de la Generalitat; Jordi Jané, diputat al Congrés; Joaquim Nin, delegat territorial del Govern de la Generalitat a Tarragona, i Joan Olivella, president del Consell Comarcal del Baix Penedès.

Durant tot matí els assistents també van poder visitar les instal·lacions i una exposició de fotografies de la seva trajectòria en el temps.

CEOLPE és fruit de la iniciativa i la inquietud d’algunes cooperatives del Baix Penedès, que es van unir amb l’objectiu de millorar la qualitat de l’oli, abaratir costos de producció i fer factible una raonable comercialització. Aquesta associació ha anat creixent fins a arribar a l’actualitat, que ja comprèn setze cooperatives de les comarques del Baix i l’Alt Penedès, l’Alt Camp, el Tarragonès, el Garraf i la Conca de Barberà.

A causa d’aquest gran creixement, les primeres instal·lacions van quedar petites, per la qual cosa l’any 2000 es va construir un nou molí d’oli nou, fent que aquest centre esdevingués un dels més innovadors de tot Catalunya. Actualment, la producció mitjana és de quatre milions cinc-cents mil quilos d’olives i uns vuit-cents mil litres d’oli, que es ven totalment envasat.

CEOLPE és un model d’èxit de col·laboració en el treball del dia a dia en l’àmbit territorial i la seva tasca ha estat un referent en el món agrari i cooperatiu.

També et pot interessar

Comentaris