Qalidès organitza un debat sobre la influència del sòl en l’expressió dels vins

Avatar
17/03/2014 - 09:33h

Dimarts dia 25 de març, de nou del matí a dues del migdia, el Fòrum Berger Balaguer acollirà el primer debat que organitza l’associació Qalidès i que parlarà sobre la influència del sòl en l’expressió dels vins. Els ponents seran Lydia i Claude Bourguignon que dirigeixen des de 1990 el LAMS (Laboratoire d’Analyse Microbiologique des Sols) a la Borgonya, on realitzen anàlisis físiques, químiques i biològiques del sòl. Durant aquests anys han tingut més de 7.000 experiències amb una única finalitat: la gestió permanent del sòl.

 

Actualment porten a terme la consultoria en nombroses bodegues d’arreu del món entre elles Pingus i Gramona (membre de Qalidès).El seu principal objectiu és mostrar-nos l’agrologia: ciència de l’agricultura ecològica que té en compte les relacions complexes que uneixen el sòl, els microbis, les plantes, els animals i l’home.

Un altre ponent, i també moderador del debat, serà Jaume Boixadera, cap del servei d’ordenació agrícola del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació i Medi Natural de la Generalitat.

El debat començarà a les nou del matí amb la benvinguda i presentació de la jornada. A dos quarts de deu hi haurà la primera ponència titulada’ ‘La influència del sòl en l’expressió dels vins’ a càrrec de Lydia i Claude Bourguignon. A dos quarts de dotze serà el torn de Jaume Boixadera amb la ponència ‘Els sòls del Penedès i les seves característiques’. Finalment a les 12 hi haurà el debat i les conclusions i a la una del migdia es farà un tast de vins.

Qalidès és una associació de cellers que defensen el caràcter i la qualitat dels vins del Penedès, respectuosos amb l’entorn, la seva identitat paisatgística i els diferents terrers. Els cellers que en formen part actuen sota una única veu per aconseguir dinamitzar els vins de terrer del Penedès.

L’entitat va néixer l’any 2004 i en l’actualitat està formada per 13 cellers familiars. La visió comuna del projecte Qalidès se sosté en tres objectius fonamentals. El primer és promoure una viticultura sostenible i ecològica amb l’entorn. El segon és donar a conèixer la personalitat i l’excel·lència dels nostres vins i, finalment, promocionar l’enoturisme del Penedès a través d’experiències úniques amb productes de proximitat.

També et pot interessar

Comentaris