L’Escola d’Enoturisme de Catalunya comença a caminar

alt
04/12/2013 - 09:54h

 

Dimarts a la tarda es va constituïr al Claustre de Sant Francesc el consell empresarial de la futura Escola d’Enoturisme de Catalunya, impulsada per l’Ajuntament de Vilafranca orientada a cobrir les necessitats de qualificació del sector enoturístic. Les classes començaran el mes de febrer i es faran entre les aules del claustre de Sant Francesc i les aules de la Fassina ja que comptarà amb la coordinació de la formació ocupacional en l’àmbit de l’enoturisme que allà s’imparteix.

 

Les sessions seran de dos tipus: hi haurà mòduls d’enoturisme, que seran cursos de 20 hores, i també tastos, que consistiran enconferències de 2 hores. El professorat es contractarà per cada ocasió i es col·laborarà sempre amb les universitats. Durant la constitució del consell empresarial l’alcalde de Vilafranca, Pere Regull va remarcar “la importància de ser una iniciativa pionera en el nostre país, i en l’estat espanyol””.

L’alcalde va posar el punt d’atenció amb “el tancament del cercle amb aquesta iniciativa. Ara a Vilafranca i al Penedès ja cobrim tot l’espectre formatiu, incloent des de la Formació Professional d’aquesta nova escola, als estudis superiors que s’impartiran a l’ESCAVI”.

Regull va destacar que ara ja es tanca un greuge en formació, i recuperem posicions. Finalment, l’alcalde també va mostrar la seva satisfacció per poder acollir un nou projecte que serà d’abast nacional, “no volem una escola localista. L’hem treballat amb la interacció de totes les DO.”

La regidora d’ocupació, Maria Josep Tuyà, va afegir que l’escola neix “amb vocació i la voluntat de ser un projecte de país i per durar molts anys”. En l’acte de signatura del consell econòmic es va explicar als presents com ha de funcionar aquest consell, que és qui ha d’impulsar el projecte i donar-li suport. A més també ha de proposar el camí a seguir per tal que els estudis es puguin adaptar a la demanda i necessitats dle mercat laboral.

A l’acte van assistir l’alcalde de Vilafranca Pere Regull, la regidora de Foment i Ocupació, Maria Josep Tuyà, Pere Guilera (Pimecava), Laia Roig (DO Penedès), Joan Gil (Associació Vinícola Catalana – AVC), Xavier Fornos (Vinseum), Isidre Also (Adeg), Santi Carda (UEP), Francesc Rica (UGT), Jaume Gramona (Institut del Cava), Joan Tarrada (Acadèmia Tastavins del Penedès), Dolors Pons (Gremi d’Hostaleria i Turisme de l’Alt Penedès) i Raimon Olivella (Associació de Masies del Penedès), que serà el president de la Junta Directiva de Consell Empresarial. A més, van ser presents altres regidors municipals com Francisco Romero, Aureli Ruiz, Dolors Rius, Joan Manel Monfort i Ramon Solà.

Comentaris