Divendres es presenta un conte-titella sobre l’Àliga de Vilafranca

alt
22/08/2013 - 13:24h

 

Aquest divendres al vespre, a partir de 2/4 de 8, el Consell Comarcal de l’Alt Penedès acull la presentació del conte La corona de l’Àliga, un conte fet a tres mans per les vilafranquines Foix Huguet i Sira Ponsa, i la tarragonina Mònica Hernández, en un acte que serà presentat i conduït pel periodista Iu Forn i que també comptarà amb una lectura dramatitzada de l’actor vilafranquí Toni Regueiro.
Editat per l’editorial Edicions i Propostes Culturals Andana, aquestes tres mares, historiadora, traductora i periodista, respectivament, han unit esforços per crear el primer conte d’una col·lecció dels balls de la festa major de Vilafranca. Des d’avui, el conte ja es pot trobar a qualsevol llibreria de Vilafranca o bé a través del correu voradecontes@gmail.com. El 3d8 ha parlat amb les autores d’aquest projecte que avui veu la llum i s’han mostrat molt il·lusionades.

Per què el primer conte el dediqueu a l’Àliga?
Ens va semblar que l’àliga és imponent i representativa de la festa major, i a tots els nens els agrada d’acostar-s’hi.
Com ha anat tot el procés fins al resultat final?
Ha estat llarg, amb molta feina. Ha estat molt artesanal i en ser el primer cop que ens embarcàvem en un projecte així, sempre s’han d’aprendre moltes coses. El més laboriós ha estat l’elaboració del titella.
Precisament el conte l’acompanyeu d’una cosa diferent?
Sí, de fet aquests és precisament el tret diferencial d’aquest conte: que és un conte-titella. Des que vam començar a rumiar què faríem sabíem que el conte havia de tenir alguna cosa que el fes especial.
I la Blanca Farré us ha fet el disseny de l’àliga?
El paper de la Blanca ha estat fonamental. Ella ha creat i dissenyat el titella de dalt a baix. A banda, ens ha dirigit i ajudat moltíssim en el procés de confecció.
Heu rebut col·laboració per retallar i cosir àligues.
La feina de retallar l’hem feta tota nosaltres tres. El cosit s’ha fet al Centre Ocupacional l’Espiga. En total n’hem editat 500 exemplars, més dos models més grans que han servit per a les fotos que il·lustren el conte, fotos que són obra de la fotoperiodista Lourdes Segade.
Quant de temps us ha portat des que vau tenir la idea fins a fer-se la llum del conte?
Hi hem estat un any.
I per l’any que ve, un altre ball?
De moment deixem la incògnita oberta. Ara toca gaudir del conte-titella i de la més típica. Bona festa major a tothom!

 

També et pot interessar

Comentaris