Més de 200 alumnes de l’Arboç interpreten la cantata “Al ball sense un badall”

alt
29/05/2013 - 08:26h

Diumenge pasast, la Plaça de la Puntaire de l’Arboç es va omplir de música i cançons. Més de dos-cents alumnes de 1r a 3r de Primària de les escoles Sant Julià i Residència de l’Arboç, acompanyats de la música interpretada pels professors de l’Escola de Música Tradicional de l’Arboç, van interpretar la cantata Al ball sense un badall, amb música de Guida Sellarès i lletra de Miquel Desclot.
En aquesta cantata, els instruments tradicionals catalans (l’acordió, la mandolina, la ximbomba, la gralla, el flabiol i el tamborí, la pandereta…) fan un gran ball de Festa Major amb les danses populars dels Països Catalans (la jota, l’havanera, el ball pla, les tonades de cercavila, els balls de diables, la rumba, la sardana,…). D’aquesta manera, els nens i nenes, que durant tot el curs han estat aprenent les cançons a l’escola han pogut acostar-se als instruments tradicionals i coneixe’ls de primera mà. Aquest fet és especialment important en una població com l’Arboç, que té una de les escoles de música tradicional amb més prestigi del país, on es nens i adults poden aprendre a tocar durant tot l’any aquests instruments (gralla, tarota, timbal, acordió diatònic, flabiol i tamborí i sac de gemecs), a més de bateria i guitarra.
L’èxit de la cantata va ser absolut, amb una gran quantitat de públic que va omplir la plaça i va gaudir de la música, el text i les cançons. Els organitzadors, tant l’Escola de Música Tradicional del Penedès com les escoles participants, es plantegen repetir-ho en un futur.
L’acte també va servir als assistents per demanar i obtenir informació sobre l’Escola de Música Tradicional del Penedès, que obre les preinscripcions per als nous alumnes del 3 al 14 de juny, presencialment a la Casa de Cultura de l’Arboç, o a través del blog escolamusicatradicionalpenedes.blog.cat.

També et pot interessar

Comentaris