El pianista barceloní Enrique Bagaría tanca la programació de l’Auditori

alt
28/05/2013 - 13:40h

Diumenge finalitza la programació professional a l’Auditori Municipal amb el pianista barceloní Enrique Bagaría. L’admiració de la crítica especialitzada i l’estima del públic envers la seva interpretació reafirmen a Bagaría com un dels noms més destacats dins l’actual panorama pianístic.
Va obtenir el títol superior de piano al Conservatori Municipal de Barcelona i durant aquest període compaginà els estudis a l’École Normale Alfred Cortot de París. Cursà postgrau al Conservatori Superior del Liceu amb S. Pochekin epr continuar amb D. Bashkirov, Claudio Martínez Mehner i Galina Eguiazarova a l’Escola Superior de Música Reina Sofia. Va completar la seva etapa de formació amb V. Suchanov al Richard Strauss Konservatorium de Munic. Paral·lelament a la seva formació ha rebut classes magistrals de diferents mestres i al llarg de la seva carrera ha rebut nombrosos guardons en concursos. Com a solista ha col·laborat amb l’Orquestra Simfònica del Teatre Mariinsky i Valery Gergiev, l’Orquestra de Cambra de Viena, l’Orquestra de Cambra de Salzburg, la Filharmònica de Bogotà (OFB), entre d’altres. Com a músic de cambra ha col·laborat amb noms com Stefano Canuti, Erez Ofer, Latica Honda-Rosenberg, Elias String Quartet, Cuarteto Quiroga, Alejandro Bustamante, Josep Colomé i Pau Codina.
Entre la seva discografia més recent destaca el CD amb el fagotista Stefano Canuti per el segell italià Velet Luna i el CD Carnaval editat per la discogràfica El Far Blau.
Enrique Bagaría oferirà en aquest concert un programa en el que s’inclouen peces de Mozart, Brahms i Liszt a la primera part i de Schumann i Rachmaninov a la segona part.
Per a aquesta data estava programat inicialment el pianista Mateusz Borowiak, guanyador de l’edició 57 del Concurs Maria Canals que per problemes d’última hora en la seva agenda no podrà fer el concert.

 

També et pot interessar

Comentaris