Vilafranca viurà dissabte la tercera edició de la Poesíada

28/05/2013 - 10:13h

“Volem donar força a la poesia i que no quedi en un fet elitista, perquè la poesia és social”, amb aquesta frase Santi Borrell i Violant de Bru van presentar una nova edició de la Poesíada a Vilafranca que tindrà lloc dissabte. Tot fent un passeig pel barri gòtic l’acte arrencarà a les set de la tarda davant del monument a Milà i Fontanals de la rambla de Sant Francesc. Durant dues hores el passeig transcorrerà per onze espais cèntrics de la vila i en cadascun d’ells s’hi farà la lectura de poemes.
Els poetes que hi participaran, la majoria del Penedès són Josep M. Bach, Ricard Mirabete, Joan Porcà, Juan Porteros, Josepa Ribera Vallès, Mercè Solé i els mateixos Santi Borrell i Violant de Bru. A banda, aquest any també hi participaran alumnes de les escoles Sant Ramon i Montagut. En aquest sentit els organitzadors de l’acte van reclamar la implicació de la resta d’escoles de Vilafranca, un repte que es marquen per l’any vinent.

Cercavila poètica

Acompanyats de la Banda de Música de l’Èscola Municipal Maria Dolors Calvet que serà qui obrirà la cercavila poètica el recorregut s’aturarà en espais com el carrer Consellers, les places de Sant Joan, Santa Maria, del Campanar, Lluís Via, a la Constitució, al passatge d’Enric Regull, als carrers Graupera i Escudellers per acabar dues hores després de l’inici just davant del Palau Baltà. Obert a tothom els organitzadors esperen concentrar el mateix nombre de persones. Per cloure la jornada es farà la lectura d’una poesia improvisada a banda d’alguns poemes reivindicatius.

També et pot interessar

Comentaris