L’actor Sergi López inaugurarà divendres la 9a edició del Festival EVA

alt
27/05/2013 - 08:24h

Del 31 de maig i fins al 9 de juny, Vilafranca serà l’epicentre de la 9ª edició del Festival En Veu Alta (EVA), la major mostra d’espectacles basats en la narració oral que s’organitza a terres catalanes. Més de 30 activitats de tota mena i per a tots els públics es podran gaudir a 9 municipis de la comarca com Sant Pere de Riudebitlles, els Monjos, Sant Sadurní, Guardiola de Font-rubí, Pla del Penedès, Torrelavit, Sant Pere Molanta i la Granada. A més, l’EVA s’aproparà a diferents poblacions catalanes al llarg de l’any per donar a conèixer la seva identitat com Pradell de la Teixeta (juliol), al Priorat, Igualada (on va començar la setmana passada), Barcelona (juny) o Manresa (novembre).
La inauguració del Festival tindrà lloc el proper divendres 31 amb una proposta de nou format, la Sobretaula de l’EVA, que es farà en acabar d’un sopar al Cigró d’Or i que comptarà amb la destacada participació de l’actor vilanoví Sergi López, que ahir era a l’acte de presentació del certamen i que va avançar que vindrà a Vilafranca a parlar amb la gent: “serà una xerrada per compartir la meva experiència i el meu punt de vista del món de la narrativa”, va dir.
D’altres noms destacats del programa són el de l’escriptor David Monteagudo, del qual es representaran simultàniament 10 contes del seu llibre El Edificio en diferents formats (performance, plàstics, narratius, audiovisual, líric i d’instal·lacions) que es farà al carrer de la Font el 9 de juny. Monteagudo va dir que tenia molta curiositat en veure representats els seus contes i que malgrat havia de ser una sorpresa a hores d’ara Monteagudo ja sap fil per randa com anirà aquesta “exhibició artística”.
Sandra Rossi, narradora argentino-catalana també oferirà reflexions al voltant dels seus orígens i els contrastos que ha viscut en primera persona entre ambdues cultures, o Pep Bruno, que oferirà un espectacle al voltant de la cultura vinícola on cada copa i cada conte estaran plens d’aromes, humor i emocions.
Una de les principals novetats del Festival EVA serà la incorporació al programa d’unes jornades professionals que tindran lloc al Museu Vinseum de Vilafranca amb diferents ponències al voltant de la narració oral. Una altra de les novetats del programa és la incorporació del format de Xerrades de sobretaula, converses informals amb diferents personatges rellevants del nostre país. Per últim, cal destacar també les Maratons de contes que en dos horaris diferents estaran dirigides tant a públic infantil com públic adult i seran protagonitzades per narradors de l’ANP, l’Associació de Narradors Professionals de Catalunya.

Narradors de Madrid

A l’acte de presentació, la impulsora d’aquest certamen, Jordina Biosca, també va avançar que seguint la línia de convidar narradors d’altres comunitats espanyoles i després de convidar fa quatre anys narradors de València i ara en fa un, del País Basc, aquest cop s’ha convidat a participar a l’EVA la Comunitat de Madrid, que estarà representada pel Colectivo Boca a Boca amb els narradors Victoria Gullón, Mercedes Carrión i Hector Urién, que oferiran un original espectacle per a públic adult i familiar amb narracions interactives, amb màgia i romanços.
La peculiaritat de l’EVA rau en esdevenir una aparador d’espectacles de narració actual, de present, com poden ser concursos i combats de glossadors, projecció i cinefòrum de pel·lícules sobre la tradició oral o la narrativa, exposicions de narrativa i projectes realitzats amb noves tècniques de narració i tecnologia 2.0; tots ells amb un únic fil conductor i pal de paller del festival: la narrativa i l’oralitat.

Imatge de l’EVA 2013

Per al disseny de la imatge del Festival EVA 2013 s’ha optat per escollir tres frases emblemàtiques d’inici dels contes i, per seleccionar-les, s’ha fet una crida a través de les xarxes socials per tal de recollir aquelles frases iniciàtiques més suggerents. La primera de les tres seleccionades ha estat “Temps era temps quan els ocells tenien dents”, i s’ha dissenyat un cartell amb ocells fets a mà a través de la tècnica del gravat tractant de donar un aire proper i manual a la imatge.
Divendres que ve us oferirem tot el calendari d’activitats que ja es poden consultar a la pàgina www.enveualta.com.

També et pot interessar

Comentaris