Els nois i noies de 6è de primària de totes les escoles de Vilafranca participaran a la Cantata els dies 28 i 29 de maig

23/05/2013 - 12:46h

Els propers dies dimarts 28 de maig i dimecres 29 de maig, a les 17.30 hores, a l’Auditori Municipal de Vilafranca del Penedès, tots els nois i noies que fan sisè curs de primària de les escoles de la vila interpretaran la cantata en el XXIII Memorial Josep Anton Casas de música a l’escola. Aquest memorial es va instaurar amb la voluntat de recordar la figura de Josep A. Casas, una persona que va treballar molt en la sensibilització musical dels infants de la nostra vila abans que la música tingués un reconeixement oficial dins el currículum escolar.
L’objectiu que any darrera any mou l’Ajuntament a organitzar aquesta activitat juntament amb les escoles és que tots els nens i nenes participin d’una mateixa iniciativa i en siguin els protagonistes. La música uneix les persones i ajuntar totes les veus al voltant d’una activitat musical, en el moment de dir adéu a l’ensenyament de la Primària, ha generat un record i una vivència musical inoblidable per als joves que hi han participat.

Una vegada més amb l’Auditori de Barcelona
Enguany els més de 400 escolars vilafranquins cantaran les peces musicals de Ha passat un àngel amb 8 instrumentistes professionals, 1 solista i 1 ballarí. Una cantata, en el marc del projecte Cantània, que cada any l’Auditori de Barcelona encarrega a compositors i escriptors catalans de reconegut prestigi. Una obra pensada expressament per ser cantada per un gran cor de veus de nens i nenes amb l’acompanyament de músics d’alt nivell professional.
Ha passat un àngel es representarà en 83 concerts: a L’Auditori de Barcelona, a Figueres, a Granollers, a Manresa, a Mataró, al Vendrell, a Olot, a Sant Cugat del Vallès, a Vic i a Vilafranca. I també fora de Catalunya: a Parla, a Saragossa, a Sevilla i a Valladolid. I a Alemanya: a Bremenn i a Mainz. En total, doncs, cantaran aquesta obra prop de 38.000 nens i nenes, de més de 650 escoles de primària.

Cantània és una activitat amb diferents fases d’actuació: sessions de formació amb el professorat, treball del professorat de música a la seva aula i concerts finals interpretats per l’alumnat. És el fruit del treball de tot un any dels alumnes, professorat de música i equips escolars.

Ha passat un àngel és una obra de la compositora Mariona Vila i text de Guillem Clua. La direcció musical anirà a càrrec de Josep Prats, Elisenda Carrasco i Oriol Castanyer.
La cantata és una producció de l’Auditori de Barcelona i compta amb el suport de la Generalitat de Catalunya i de l’Obra Social de La Caixa.

Altres propostes musicals escolars

L’Ajuntament de Vilafranca programa diverses activitats al llarg del curs escolar per donar suport a la sensibilització musical, en la línia d’oferir recursos que complementin el treball que fan els especialistes de música a totes les escoles.
Aquestes iniciatives inclouen les audicions de petit format de la Fira Musical, per als alumnes de 1r a 4t de primària, que aquest curs ha comptat amb el quartet de flautes de bec, l’arpa i els instruments de percussió. Per als cursos de 5è de Primària, i dins del marc de l’activitat Sona a Cinquè!, s’ha realitzat un concert participatiu sobre Els Beatles.

Aquest any els cantaires de la Cantata es repartiran en dos dies, dimarts 28 de maig i dimecres 29 de maig, a l’Auditori Municipal de Vilafranca. Tots dos dies l’horari serà a les 17.30 hores. Els familiars dels nens i nenes tindran les entrades que han distribuït des de les escoles.
Les entrades que puguin quedar disponibles, segons l’aforament de la sala, es podran comprar el dijous 23 de maig al Teatre Cal Bolet (de 18:00 h a 20:00 h) i una hora abans de l’espectacle a les taquilles de l’Auditori Municipal de Vilafranca del Penedès (a partir de les 16.30) pel preu de 3€.

També et pot interessar

Comentaris