10 cellers del Penedès acolliran la primera edició del VinyaSons

alt
22/05/2013 - 08:56h

Aquesta setmana s’ha presentat el festival de música de cambra a diferents cellers del Penedès, batejat amb el nom de VinyaSons, que tindrà lloc els caps de setmana dels mesos de juny i juliol, una iniciativa de l’Orquestra de Cambra del Penedès (OCP), resident a l’Auditori de Vilafranca amb l’objectiu de reforçar i millorar l’oferta musical i cultural del territori a banda de donar-se a conèixer. Es tracta d’un cicle de concerts de petit format itinerant amb un repertori clàssic però sense defugir d’altres temes com música de tango, cinema o fragment d’òpera. Així ho va explicar el director de l’OCP, Marius McGuinness que també va dir que els concerts seran de 45 minuts a càrrec d’un trio o un quartet de corda i un quintet de vent.
El Vinyasons constarà de 10 experiències musicals a càrrec de músics de l’OCP que es complementaran amb una visita al celler, d’un petit tast de vi o cava i, en alguns casos, també d’un tast gastronòmic.
A l’acte de presentació, realitzat a l’auditori del Vinseu, el regidor de Cultura de l’Ajuntament de Vilafranca, Raimon Gusi, va aplaudir la iniciativa tot dient “l’Orquestra de Cambra s’està guanyant un presitigi al territori i aquesta iniciativa la trobem molt encertada”.
En el requadre adjunt a la notícia es poden veure els deu concerts, majoritàriament les tardes dels dissabtes, tot i que també n’hi haurà algun el matí de diumenge o el divendres al vespre. L’aforament de les activitats oscil·laran entre les 50 i 150 persones i els concerts, sempre i quan el temps acompanyi, seran tots a l’aire lliure. La principal plataforma de venda d’entrades serà a través del Club TresC però també es podran aconseguir pel portal Topticket.cat. Els preus seran de 25 i 20 euros respectivament depenent de l’opció que ofereixi el celler. La primera seria amb una visita al celler, un tast de vi o cava, un tast gastronòmic i el concert i la segona difereix el preu perquè no hi haurà el tast gastronòmic. Els socis del Club TresC tindran un 25% de descompte.
Tot i que el Vinyasons s’iniciarà el proper dissabte u de juny al celler Cava Martín Soler de Font-rubí l’OCP farà dissabte, a la plaça de Jaume I de Vilafranca, un concert-tast musical de presentació del festival tot presentant les formacions que hi participaran. Les actuacions seran a 2/4 de 12 i 2/4 d’1 del matí just davant de la façána de Vinseum

També et pot interessar

Comentaris