La dansa envairà el centre de Vilafranca la tarda del dilluns 29 d’abril

24/04/2013 - 08:22h

Dilluns se celebra mundialment el Dia Internacional de la Dansa. El Comitè Internacional de Dansa de la UNESCO va proposar aquesta data per commemorar el naixement de Jean-Georges Noverre (29 d’abril de 1727), considerat el pare del ballet modern. Vilafranca s’ha afegit des de fa molts anys a aquesta celebració, una celebració que tindrà lloc en 6 espais del centre de la Vila entre les 5 de la tarda i les 8 del vespre: el carrer Sant Pere i les places de la Vila, de Jaume I, de Sant Joan, de la Constitució i del Campanar. Cada grup o escola actuarà en franges de 15 minuts, algunes de forma simultània. Els horaris de les actuacions s’han organitzat de manera que el públic pugui anar passejant d’un espai a l’altre i veure fins a vuit propostes diferents.
Aquesta és una festa que va evolucionant però que sempre ha perseguit un objectiu: donar visibilitat a la dansa com una manifestació artística universal, mirall de la diversitat cultural i tan necessària com les altres arts per parlar dels éssers humans, de les nostres alegries, cabòries, obsessions i emocions.

És per això que la dansa sortirà al carrer, per ser ballada a peu pla, al mateix nivell que els vianants. I enguany ho fa amb novetats: amb més espais, tots ells diferents, i amb més diversitat de propostes.

L’acte està organitzat pel Patronat del Teatre Municipal Cal Bolet amb la participació dels grups i escoles següents:
Centre d’Activitats i Salut, Club Esportiu Gimnàstica Aeròbica d’Olèrdola, Escola de Dansa Assumpta Trens, Escola Montagut, Farasha Dansa Oriental, Gimdans, Grup de Flamenc de Sant Julià i La Danseria.

En cas que la pluja obligui a fer canvis en el programa de l’activitat, s’informarà immediatament a través del Facebook del Teatre Cal Bolet, del Twitter de l’Ajuntament de Vilafranca i de Ràdio Vilafranca.

També et pot interessar

Comentaris