Televisió El Vendrell emet des d’aquest divendres pel canal del 3d8TV

alt
18/04/2013 - 17:15h

 

Televisió El Vendrell emetrà des d’aquest divendres al migdia, a les 2, a través del canal de la televisió digital terrestre (TDT) pel qual ha emès des de fa aproximadament un parell d’anys el 3d8TV. L’emissora del Vendrell, que en els darrers mesos ha emès a través del consorci públic de Penedès TV, juntament amb l’antiga Televisió Vilafranca, podrà disposar d’aquesta manera d’un canal per emetre íntegre la seva programació. Amb tot, l’empresa editora del setmanari penedesenc El 3 de vuit continuarà conservant la titularitat del seu canal, per bé que aquest, doncs, deixarà d’oferir notícies del 3d8 a través de la TDT.

El lloguer del canal del 3d8TV per part de la Televisió El Vendrell és el resultat d’un concurs públic en què l’empresa del setmanari ha posat a disposició de l’Ajuntament del Vendrell el canal que té a la televisió digital terrestre (TDT). L’accés de la televisió vendrellenca al canal del 3d8TV s’havia de fer mitjançant el concurs públic que ha estat validat pel Consell de l’Audiovisual de Catalunya (CAC).

Aquest dijous al matí, el Consell d’Administració de la societat d’El Vendrell Comunicació ha adjudicat la prestació del servei de difusió dels continguts televisius d’aquesta empresa municipal a l’empresa Publicacions Penedès SA, gestora fins ara del canal El 3d8TV.

En aquest nou canal, la programació de Televisió El Vendrell s’emetrà de forma continuada, recuperant les hores d’emissió que disposava abans d’emetre per Penedès TV. Les Notícies, per exemple, s’emetran cada dia a partir de les 2 del migdia i en repetició cada hora. La graella mantindrà altres programes clàssics de la casa, com el Per què?, el Temps Lliure, La Factoria o
Salmaldon, així com l’espai de nova creació El Rebost.

Amb aquest canvi de canal la televisió local guanyarà més hores de programació, així com la introducció de canvis, que s’aniran desgranant en les properes setmanes. El més imminent serà un canvi en la imatge dels informatius.

Segons el regidor de Comunicació de l’Ajuntament del Vendrell, Martí Carnicer, “encetem una nova etapa en què esperem donar un impuls a la televisió local del Vendrell com a projecte social i econòmic”. Martí Carnicer ha recordat que s’ha arribat a aquesta situació després d’un període de reflexió sobre com trobar una fórmula d’emissió que satisfés millor les necessitats comunicatives del Vendrell, ja que la compartició del canal entre TV Vendrell i Televisió de Vilafranca per Penedès TV no satisfeia
cap de les dues parts, principalment, per la dificultat de la distribució horària de la programació.

En el moment en què alguns canvis en la llei audiovisual ho han permès, i coneixedor que l’empresa gestora del 3d8TV pensava deixar d’emetre per aquest canal comercial, l’Ajuntament del Vendrell destaca que va iniciar els tràmits per trobar una altra opció d’emissió. Finalment, després del corresponent procés jurídic durant el qual s’ha convocat un concurs públic, l’empresa del setmanari 3 de Vuit ha resultat adjudicatària del servei de difusió de continguts televisius.

 

 

També et pot interessar

Comentaris