Aquest dilluns es lliurarà l’acreditació AMED a cinc restaurants de Sant Sadurní

Avatar
24/01/2013 - 10:19h

Cinc restaurants de Sant Sadurní rebran dilluns l’acreditació Amed per ser establiments promotors d’alimentació mediterrània i punts de difusió d’oci actiu. Es tracta dels restaurants l’Exprés, Il Picarolo, El Racó d’Espiells, el Cafè del Raval i Cal Ticus. Entre tots ells, poden oferir alimentació mediterrània a gairebé 400 comensals diaris.
L’acte de lliurament dels certificats es celebrarà a la sala de plens de l’Ajuntament a les 12 del migdia i comptarà amb la presència de l’Alcalde de la vila, Josep Maria Ribas, el regidor de salut, Francesc Sáez, i el Director de l’Agència de Salut Pública de Catalunya, Antoni Mateu i la dietista-nutricionista de l’Agència de Salut Pública de Catalunya, Gemma Salvador.

AMED és un projecte liderat per l’Agència de Salut Pública de Catalunya (ASPCAT) que compta amb la col·laboració dels ajuntaments, consells comarcals i gremis de restauració i que identifica i acredita els establiments que ofereixen opcions d’alimentació mediterrània i d’oci actiu pels seus usuaris. Reconeix, doncs, establiments que ofereixen una oferta gastronòmica que garanteix la utilització d’oli d’oliva, abundància de verdures, hortalisses i llegums, fruita fresca, peixos i carns magres i la inclusió de productes integrals.

AMED forma part de les estratègies del Pla Integral per a la Promoció de la Salut mitjançant l’Activitat Física i l’Alimentació Saludables (PAAS). Dins aquest Pla, que es va iniciar a Catalunya l’any 2006 liderat pel Departament de Salut de la Generalitat, s’han dut a terme més de 60 accions en diferents àmbits. Actualment hi ha 76 municipis amb gairebé 220 establiments acreditats AMED que tenen capacitat per oferir alimentació mediterrània a més de 38.000 comensals a tot Catalunya. Per més informació sobre l’acreditació Amed podeu consultar el web www.amed.cat

Comentaris