L’exalcalde de Torrelles, Erasme Torrents, absolt de l’intent d’assassinat de Salvador Miralles

alt
09/01/2013 - 13:45h

Sis mesos després de celebrar-se el judici l’Audiència de Barcelona ha dictat sentència amb l’absolució de l’exalcalde de Torrelles de Foix, Erasme Torrents i a les tres persones -Albert Parellada, Joan Güell i Isidro Alfonso- que també es van asseure al banc dels acusats de conspirar l’any 2005 l’assassinat del qui també va ser alcalde d’aquest municipi després d’una moció de censura, Salvador Miralles. En les conclusions el jutge diu que la història es va barrejar en el fosc context polític d’aquest municipi penedesenc arran de la moció. La fotografia capta el moment del darrer dia de judici celebrat el juliol del 2012.
En la sentència el jutge no veu cap fonament perquè els quatre acusants s’haguessin posat d’acord per acabar amb la vida de Salvador Miralles, ni tampoc que Isidro Alfonso hagués encarregat al seu fill, Jesús Alfonso, buscar una persona per dur a terme l’assassinat. Tampoc veu acreditat que Jesús Alfonso, atenent la petició del seu pare, hagués contactat amb Sebastián Bayona, amb antecedents penals, a principis de 2005 per plantejar matar Miralles a canvi de 50.000 euros tal i com se l’acusava.
La fiscalia es basava especialment en una declaració de Sebastián Bayona on aquest implicava Jesús Alfonso d’encarregar l’assassinat, però el jutge ha conclós en la sentència que ho va fer per venjança en haver una mala relació entre ells dos, i és que tots dos estaven imputats en un assumpte de drogues on finalment Jesús Alfonso va ser absolt.
El jutge creu que aquesta història s’ha barrejat amb el context polític que vivia Torrelles arran del transfuguisme i les discrepàncies urbanístiques, que van conduir al fet que Miralles fos increpat contínuament tant en els plens municipals com també al carrer, fins i tot arribant a rebre anònims intimidatoris, però que res té a veure amb una suposada conspiració pel seu assassinat.
El conflicte urbanístic es va gestar per la modificació del Pla General d’Ordenació Urbanística Municipal referent a la zona urbana industrial de Torrelles de Foix, sobre el qual Miralles havia dit que Torrents volia “quedar-se amb ella” per construir camps de futbol i escoles noves.

Acusats

D’altra banda, Salvador Bayona ha estat condemnat a 12 mesos de presó per un delicte de tinença il·lícita d’armes, i Francisco Javier A, a sis mesos pel mateix delicte. El jutge veu acreditat que el gener del 2005 Bayona va comprar a Andorra un rifle que més tard va vendre a Francisco Javier A. Juntament amb dues caixes de munició tot i no tenir llicència d’armes, però res té a veure amb una suposada conspiració per matar Salvador Miralles, segona ha informat Europa Press.

També et pot interessar

Comentaris