Clou el primer trimestre del projecte “Endavant” al Vendrell

alt
12/12/2012 - 18:21h

El passat estiu, l’Ajuntament del Vendrell i el Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya van signar un conveni de col·laboració per tal d’iniciar el projecte formatiu “Endavant”. Aquest dimecres, dia 12, ha finalitzat el primer trimestre. Aquest projecte és un programa d’atenció educativa a la diversitat destinat als alumnes de secundària, que té com a objectiu principal donar suport a aquells alumnes que presenten dificultats d’aprenentatge, desmotivació, absentisme i problemes de conducta a partir del tercer curs de l’ESO. Per tal de facilitar la integració escolar, social i laboral d’aquests alumnes, el projecte “Endavant” preveu adaptacions curriculars, flexibilitat horària i la realització d’estades formatives fora del centre, en empreses, entitats o departaments de l’Ajuntament, amb la finalitat que els alumnes, a través de l’aplicació pràctica dels coneixements i en un entorn adult que fomenti la responsabilitat, trobin la motivació necessària per continuar els seus estudis. Hi participen una vintena d’alumnes dels instituts Andreu Nin i Mediterrània.

Aquest dimecres, a L’EINA, coincidint amb el final del primer trimestre, els alumnes han presentat la seva experiència en les empreses on han fet pràctiques per tenir contacte amb el món laboral des del vessant formatiu, en combinació amb les hores lectives a l’institut.

El regidor d’Educació i Ocupació del Vendrell, Kenneth Martínez, ha agraït a les empreses la seva col·laboració en benefici de la motivació dels alumnes per mantenir l’interès de seguir estudiant i aconseguir un títol acadèmic. En aquest sentit, les direccions dels instituts i les tutores d’aquest projecte en fan una valoració molt positiva, perquè han vist un creixement de la motivació d’aquests alumnes que a hores d’ara no seguirien estudiant i que, ara, treballen com mai, quan abans estaven totalment desmotivats i acostumats a no fer res a l’aula.

En els propers trimestres, els alumnes aniran canviant d’àmbit laboral, la qual cosa també els ajudaràa mantenir-se actius i amb ganes d’aprendre coses noves i adquirir hàbits com la puntualitat, laresponsabilitat, etcètera.

També et pot interessar

Comentaris